Προσφατα
.

24.7.15

41 χρόνια μετά....

41 χρόνια πέρασαν απο την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της απο ένα πολίτευμα – μασαζοκαλσόν για όσους θέλουν (και μπορούν) να πετάξουν ! 
41 χρόνια συνεχώς , οι ολίγιστοι κομματάνθρωποι κάνουν χρήση της σιωπής ή της συμμετοχής μας (μόνο όταν μας το ζητούν) , για να επιπλεύσουν. Και τους το επιτρέπουμε. 
41 χρόνια , προσλαμβάνουμε τον πιο καλό τον φαφλατά και αντί να τον απολύσουμε όταν βλέπουμε οτι δεν κάνει την δουλειά , τον ....ξαναπροσλαμβάνουμε , πάντα με τον παχυλό μισθό και τα extraδάκια που δεν τα αγγίζουν ούτε μνημόνια , ούτε οικονομική κρίση ! Έχει λογική ? Στην Ελλάδα, ναι ! «Μαζί τα φάγαμε» είπε ο.. αχόρταγος και έδεσε καλά το τσουβάλι της συνενοχής. 
Επιπλέον, και στο κάτω κάτω της γραφής του ωχαδερφισμού, του σταρχιδισμού, της υπερτροφικής παρτούκλας , της έλλειψης μνήμης και συλλογικής συνείδησης , βρίσκεται πλέον η νεοναζιστική Χ.Α. Ως την πιο τρανή απόδειξη οτι πέρα απο την οικονομική χρεοκοπία , η κοινωνική , είναι πολύ χειρότερη .
Οι θαυμαστές του Χίτλερ, ελευθέρωσαν τον «φυρερίσκο» , τον σφίχτη χουλιγκάνο-«ρε ξέρεις ποιός είμαι εγώ ?» ... που αρκετοί κρύβαμε μέσα μας . Με την ψήφο σχεδόν 400 χιλιάδων "νεο-πατριωτών" , πρώην ψηφοφόρων του κομματικού συρφετού , που αβέρτα ψηφίζει προαπαιτούμενα και "συνομολογεί" μνημόνια , η Χ.Α εγκαταστάθηκε ως τρίτο κόμμα στην Βουλή και με «άριστες» προοπτικές....εξέλιξης! 
Αυτός που δεν καταλαβαίνει ή κάνει οτι δεν καταλαβαίνει , είναι ο ίδιος , που ... μέσω των νεοναζί «πατριωτών» , ξεβρωμίζει (!) τις έως σήμερα ολέθριες - όπως αποδείχθηκε – πολιτικές επιλογές του . Είναι ο ίδιος που στερείται παιδείας (όχι απαραίτητα με την έννοια πτυχίων και άλλων...τίτλων) , μνήμης (ιστορικής κυρίως) , κριτικής σκέψης, αλληλεγγύης , δημιουργικότητας , αξιοπρέπειας , ευθύνης , φιλότιμου , αλήθειας . Ισοπεδωτικό ? Δυστυχώς , είναι η πραγματικότητα που τα περιγράφει όλα αυτά . 
Απο τις «κλαδικές» του ΠΑΣΟΚ του ’81 , έως και το «όχι, για αξιοπρέπεια και Δημοκρατία» ή «ναι στην Ευρώπη» του 2015 , όλα δείχνουν οτι είμαστε εύκολα διαχειρίσιμοι ! Σκυλάκια του καναπέ.... Εκτός των δικαιωμάτων , υπάρχουν και οι υποχρεώσεις μας ως πολίτες , τις οποίες , πολύ βολικά , συνεχίζουμε να ξεχνάμε με την «βοήθεια» όλων των πολιτικών απο-κομμάτων , που φροντίζουν να χαϊδεύουν με δανεικά και ...υποσχετικές ( IOU’s by Yianis) για μελλοντικό βόλεμα στο/με το δημόσιο-τέρας , τον κυρίαρχο κατα τα άλλα (ποιά «άλλα» αλήθεια ?) λαό ! 
Οι εξαιρέσεις υπάρχουν ακόμα , οι ωραίοι ως άνθρωποι , αυτοί που δεν μίκρυναν περνώντας απο την μία κομματική παράγκα στην άλλη , αυτοί που δεν αυτοπεριόρισαν τις επιλογές τους στα υβρίδια του κομματικού σωλήνα.
Ελπίζω να μην είμαστε πολύ απασχολημένοι με τους πεφτωσυννεφισμούς και την όψιμη «αγανάκτιση», ώστε να τους δούμε τουλάχιστον , πριν τους πατήσουμε . Γιατί θα το κάνουμε στο τέλος . Ό,τι δεν μπορούμε να είμαστε , δεν το επιτρέπουμε και να υπάρχει . 
Τέλος, επειδή πολύς λόγος γίνεται για ανθρωπιστική κρίση, φτώχεια , αξιoπρέπεια κτλ κτλ και ειδικά σήμερα , πριν παρακολουθήσουμε τις δηλώσεις των κομμάτων (πλην ΧΑ) , καθώς και το φαγοπότι προς τιμήν των πολιτικών αρχηγών (πλην Φυρερίσκου) που θα παραθέσει στο Προεδρικό Μέγαρο ο ΠτΔ , φαντάζομαι οτι θα έχουμε βρεί χρόνο να προσέξουμε οτι στο Πεδίο του Άρεως έχει στηθεί ένα "κάμπινγκ" προσφύγων. 
Δεν..."λιάζονται" , ούτε τους συμπεριλαμβάνει το "Athens open tour". Εκεί "ζουν" άνθρωποι (γυναίκες , άνδρες , παιδιά , νεογέννητα αλλά και ...αγέννητα) που στερούνται τρόφιμα , φάρμακα , ρούχα... ακόμα και το νερό.
Τα αυτονόητα (ακόμα - δεν ξέρω για πόσο) για αρκετούς απο εμάς δηλαδή . Φαντάζομαι οτι έχουμε προσέξει (και προσπερνάμε ?) και τους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο . Οπότε, ό,τι μπορεί ο καθ’ ένας μας , ας τους το αφήσει - ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που το κάνουν , χωρίς ντουντούκες και χωρίς να ζητάνε .... πιστοποιητικά γνησιότητας . Μετά μπορούμε να πιούμε τον φρέντο μας και να συζητήσουμε τo πολιτικό σύστριγγλο.
Μετά, έχουμε όλο τον χρόνο να ποστάρουμε στο fb τις φωτό απ΄την παραλίες όπου λιάζουμε τα «βασανισμένα» μας κορμιά και τις άλλες απο τα ταβερνεία όπου μασαμπουκώνουμε αβασάνιστα τα κοψίδια .
Αυτά , γιατί η Δημοκρατία δεν μπορεί να ανέχεται την αναισθησία ή την επιλεκτική ευαισθησία και μνήμη .... 


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια