Προσφατα
.

17.6.15

ΕΕ: Παρατείνονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων 


Την παράταση κατά έξι μήνες, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2016, των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αποφάσισαν οι πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναμένεται ότι θα επικυρώσει, χωρίς περαιτέρω συζήτηση, την ομόφωνη απόφαση παράτασης των κυρώσεων που έλαβε σήμερα, Τετάρτη, η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων (Coreper). 

Οι κυρώσεις στον οικονομικό, ενεργειακό και αμυντικό τομέα της Ρωσίας επιβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2014 για έναν χρόνο, ως απάντηση της ΕΕ στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Μόσχα αλλά και για τη στήριξη που προσφέρει η ρωσική πλευρά στους αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας. 

Οι κυρώσεις, πλήττουν ολόκληρους τομείς της ρωσικής οικονομίας, όπως τον τραπεζικό και τον πετρελαϊκό και επρόκειτο να λήξουν στα τέλη Ιουλίου.

« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Εκεινος ο χορευταρας ο Κοτζιας που χορευε σαν πιθηκος με τους
Νατοικους τι θεση προκειται να παρει στο ζητημα των κυρωσεων
σε βαρος της Ρωσιας προκοκειμενου να ενισχυσει τους ναζι του
Κιεβου?

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι καραγκιόζηδες που παίζουν στην πλάτη μας το επαίσχυντό τους θέατρο πρέπει να τιμωρηθούν κατά πως τους αξίζει.Δε μάθαμε τίποτε από το παρελθόν και επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια;Πάντως κάτι μου βρώμισε όταν έμαθα ότι ο Τσίπρας προεκλογικά έκανε ταξιδάκι στην Αμερική και φιλοξενήθηκε στη λέσχη του Σώρος,.....Όλο και περίμενα το κακό....