Προσφατα
.

24.5.15

Ο Τσίπρας βάφτισε τη λαχανίδα κρέας

Μονόδρομος το νέο μνημόνιο για την κυβέρνηση-Όσοι διαφωνούν να σιωπήσουν

Η ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα ήταν πάρα πολύ διευκρινιστική για το τι έρχεται ως Συμφωνία για την Ελλάδα άμεσα. Τα επιχειρήματά του έπεισαν τους φανατικούς υποστηρικτές του, αλλά για όσους ψάχνουν λίγο πιο πέρα από το στομφώδες ύφος του βλέπουν ότι η κυβέρνηση έχει δεθεί χειροπόδαρα από τους δανειστές.

Όσοι δεν θέλουν Μνημόνιο, ας το βουλώσουν
Το κύριο μέλημα του κ. Τσίπρα δεν είναι πλέον η πρώτη φάση της Συμφωνίας όπου θα λάβει μέρος της τελευταίας δόσης του μνημονίου για να πληρωθούν οι δόσεις δανείου προς το ΔΝΤ, αλλά η τελική Συμφωνία που θα βάλει την Ελλάδα σε ένα νέο μακροχρόνιο μνημόνιο με σκληρούς όρους. Για το λόγο αυτό ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να εκφραστεί φασιστικά μέσα στην Κ.Ε του Σύριζα στέλνοντας μήνυμα σε όλους όσους δεν συμφωνούν με την εκ νέου διαπραγμάτευση και την υπογραφή μιας νέας Συμφωνίας με τους δανειστές, να το βουλώσουν. "Όσοι μπορούν να συμβάλλουν να βρεθεί μια βιώσιμη λύση ας το κάνουν, αλλιώς να σιωπήσουν", τόνισε ο πρωθυπουργός. Με αυτή του την φράση ο κ. Τσίπρας έκλεισε δια παντός την πόρτα εξόδου της Ελλάδας από ένα νέο μνημόνιο και ως μονόδρομο πια έχει την υπογραφή "βιώσιμης" λύσης που θα έρθει με τα μέτρα των δανειστών. 
Ως "βιώσιμη λύση" ο κ. Τσίπρας κάθετα διευκρίνισε ότι είναι το νέο μνημόνιο και τίποτε άλλο. Τράβηξε πραγματικά κόκκινη γραμμή μεταξύ της ίδιας πολιτικής που από το 2010 ξεκίνησε και θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι να λήξει η δική του διακυβέρνηση κι αυτών που υποστηρίζουν ότι η βιώσιμη λύση της Ελλάδας είναι να σταματήσει κάθε είδους διαπραγμάτευση που έχει ως βάση το επιβεβλημένο χρέος της Ελλάδας από την διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. 

Υποχρέωση να διαλύσει το ασφαλιστικό
Από τη μια μεριά ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το ασφαλιστικό, εργασιακά και ο ΦΠΑ είναι κάτω από την προστασία του, αλλά πρόσθεσε όχι ότι δεν θα γίνουν αλλαγές όπως τις θέλουν οι δανειστές, αλλά δεν θα αποδεχθεί παράλογες απαιτήσεις. Όσο όμως προχωρούσε η ομιλία του και χαλάρωνε το ακροατήριο, ο κύριος Τσίπρας πέταξε την βόμβα που αφορά το ασφαλιστικό: "Έχουμε διακηρύξει ότι δεν αποδεχόμαστε περικοπή συντάξεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι κάποια στιγμή να εξετάσουμε το πρόβλημα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού". Όσα δηλαδή επί δεκαετίες κατάφερε με αγώνες ο λαός να αποκτήσει για μια αξιοπρεπή σύνταξη, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα αλλάξει μόνο και μόνο διότι δεν βλέπει καμιά άλλη "βιώσιμη λύση" από το να πάρει ένα καινούργιο πακέτο βοήθειας που θα βουλιάξει μεταξύ άλλων και το ασφαλιστικό σύστημα.

Πολεμάει την ελίτ, βοηθάει την ελίτ
Η μοναδική λύση για τον πρωθυπουργό είναι το νέο επενδυτικό πακέτο που θα έρθει με τη νέα Συμφωνία. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρόκειται για ένα πακέτο που θα έχει στόχο τις νέες τεχνολογίες και τις υποδομές. Αυτό σημαίνει ότι οι πρωτεργάτες αυτού του σχεδίου δεν θα είναι άλλοι από αυτούς που έχουν ήδη σχέση με την τεχνολογία και τις υποδομές, δηλαδή την υπάρχουσα ελίτ είτε εγχώρια, είτε εισαγόμενη. 
Από την άλλη πλευρά όμως, ο κύριος Τσίπρας θέλοντας να θυμίσει στο φανατικό κοινό του ότι είναι ένας εκπρόσωπος της αριστεράς, τόνισε ότι δυνάμεις πολεμάνε την πολιτική κοινωνικής ισότητας της κυβέρνησης "δεν είναι άλλες από τους γνωστούς ολιγάρχες που λυμαίνονται τη χώρα επί δεκαετίες και βλέπουν τα συμφέροντά τους να απειλούνται. Γι αυτό και η στάση τους είναι λυσσαλέα". Όμως μέσα σε 5 μήνες διακυβέρνησης ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε εναντίον αυτών των συμφερόντων αντιθέτως το "πακέτο" που ετοιμάζεται να φέρει με τη Συμφωνία θα τους διευκολύνει τα μάλα. Ποιοι άλλοι εκτός από τις δυνάμεις αυτές έχουν φτιαγμένα τα θεμέλια για να απορροφήσουν πακέτα αναπτυξιακά τεχνολογίας και υποδομών; Ας ρωτήσουμε τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών καναλιών που επί 24ωρου βάσεως γίνονται το βήμα πολιτικών ομιλιών των κυβερνητικών στελεχών.

Η κατάντια έγινε επιτυχία
Την κατάντια της αριστερής διακυβέρνησης  ο κ. Τσίπρας την θεωρεί ως μεγάλη επιτυχία. 
Απευθυνόμενους σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει ξεχάσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο νόμο για τις 100 δόσεις και το νόμο για την καταπολέμηση των τριγωνικών συναλλαγών. 
Θεωρεί μεγάλη επιτυχία το νομοσχέδιο που ξεφτιλίζει πολίτες που καταστράφηκαν από τα μνημόνια να τους δίνει καραβάνα σίτισης και 200 ευρώ για να πληρώνουν νερό και ρεύμα. Να στήνει στις ουρές εκατομμύρια Ελλήνων να μπαίνουν σε πρόγραμμα δόσεων για 8 και πλέον χρόνια ξεπληρώνοντας μνημονιακά χαράτσια υπό την απειλή κυρώσεων από την κ. Βαλαβάνη. 
Όσο για την καταπολέμηση των τριγωνικών συναλλαγών που θεωρεί ότι χτύπησε κατ' αυτόν τον τρόπο το μαύρο χρήμα ελληνικών επιχειρήσεων, ο κ. Τσίπρας ας θυμηθεί ότι με δική του πρόταση μόνο με 10% φόρο μπορεί το μαύρο χρήμα από την "ελίτ" που πολεμάει (το οποίο είναι συσσωρευμένο σε τράπεζες της Ελβετίας και σε φορολογικούς παραδείσους) να νομιμοποιείται ακόμα κι αν προέρχεται από traffiking, από κύκλωμα πώλησης όπλων, ναρκωτικών, παιδεραστίας ή από κλέψιμο του Δημοσίου. 
« PREV
NEXT »