Προσφατα
.

7.5.15

Φερνάντο Περέιρα


Κατερίνα Γκαράνη
Ο Φερνάντο Περέιρα ήταν Ολλανδός φωτογράφος Πορτογαλικής καταγωγής ο οποίος εις το όνομα της Αλήθειας δεν δίστασε να δώσει την ζωή του. Συμμετείχε στο πλοίο της Greenpeace , «Rainbow Warrior». Ένα πλοίο που είχε γίνει κακό σπυρί για την Γαλλία και τις καταστροφικές για το περιβάλλον πράξεις της. 

Στόχος του δεν ήταν μόνο να σταματήσει μία από τις πολλές πυρηνικές δοκιμές της Γαλλίας την δεκαετία του ’80 αλλά και να στείλει εικόνες στο διεθνές κοινό για την πυρηνική καταστροφή που διέταζε ο σοσιαλιστής Μιτεράν και η παρέα του στην αποικιοκρατούμενη Πολυνησία εις το όνομα μιας ισχυρής Γαλλίας. 
Την 10η Ιουλίου του 1985 και ενώ το γαλλικό πολεμικό ναυτικό ήταν έτοιμο για δράση, το πλοίο της Greenpeace αποφάσισε να αντισταθεί αγνοώντας ότι το σχέδιο για την ολοκλήρωση μιας ακόμη πυρηνικής δοκιμής είχε στρωθεί από τους αρχιτέκτονες της οικολογικής φρικαλεότητας. 

Δύο βόμβες σκάνε προγραμματισμένες έτσι ώστε να μην διακόψουν την πυρηνική δοκιμή όταν το «Rainbow Warrior» θα ήταν κάπου ανοιχτά στον ωκεανό. Η πρώτη βόμβα ανοίγει μια τρύπα στο μέγεθος πόρτας και εκτινάσσει στην θάλασσα τους ακτιβιστές που επέβαιναν. 
Ο Φερνάντο Περέιρα έμεινε στο πλοίο, κατέβηκε στην καμπίνα του για να σώσει τόσο την κάμερά του όσο και το φωτογραφικό αρχείο που θα έδειχνε τι κάνει η δημοκρατική Γαλλία όταν τα μάτια του κόσμου δεν την βλέπουν. 
Η δεύτερη βόμβα όμως σκάει και βυθίζει το πλοίο μαζί με τον 35χρονο Περέιρα. 

Το Παρασκήνιο 
Στο πλοίο της Greenpeace “Rainbow Warrior” τοποθετήθηκαν δύο βόμβες από τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας. Τότε με την παγκόσμια κατακραυγή η Γαλλία αποφάσισε να δώσει στην Δικαιοσύνη δύο «βομβιστές», τον Alain Mafart και την Dominique Prieur, οι οποίοι εξορίστηκαν για τρία χρόνια κάπου στην Πολυνησία και τώρα βέβαια είναι ελεύθεροι. 

Την ίδια περίοδο απολύθηκε και ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, ναύαρχος Lacoste, ο οποίος στις καταθέσεις του δήλωσε ότι την εντολή για την βύθιση του «Rainbow Warrior» την είχε δώσει ο Φρανσουά Μιτεράν . 
Χρόνια μετά, μία αλήθεια βγήκε στην επιφάνεια από τον Αντουάν Ρουαγιάλ (αδελφό της Σεγκολέν Ρουαγιάλ και για χρόνια πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Γαλλικού Κόμματος). 
Δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι αυτός που βύθισε το πλοίο και σκότωσε τον Περέιρα ήταν ο αδελφός του, Ζεράρντ Ρουαγιάλ. 

Αυτά γινόταν ενώ η Σεγκολέν πήγαινε ολοταχώς για την Προεδρία της Γαλλίας. 
Έτσι μία άλλη εφημερίδα, η L’ Agence France Press, φιλοξένησε στις σελίδες της τις δηλώσεις των Μυστικών Υπηρεσιών, οι οποίες υποστήριζαν ότι ο Ζεράρντ ήταν ο οδηγός του φουσκωτού σκάφους που πήγε τους βομβιστές δίπλα στο σκάφος της Greenpeace. 
Η κρυμμένη αλήθεια είναι ότι ο Ζεράρντ Ρουαγιάλ τότε υπηρετούσε ως μυστικός πράκτορας στην Ασία και μετά από εντολή πήγε στο Όκλαντ της Ν. Ζηλανδίας με στόχο να βυθίσει το πλοίο της Greenpeace γιατί εμπόδιζε τις πυρηνικές δοκιμές στην Πολυνησία. 
Το όνομα της επιχείρησης ήταν «Operation Satanic» και ο ίδιος ήταν μέλος της 4μελους ομάδας «Thirdteam». 

Η κόρη του Περέιρα, η οποία ήταν μόλις 8 χρονών όταν δολοφόνησαν τον πατέρα της, ζήτησε την δίκη και καταδίκη του αδελφού της Σεγκολέν. 
Η τελευταία βέβαια, αρνήθηκε ότι γνώριζε τις «δουλειές» του αδελφού της. Αυτό όμως που γνωρίζουμε όλοι μας είναι ότι η σοσιαλίστρια, αριστερίστρια, αντιρατσίστρια, φεμινίστρια, και όλα τα ίστρια, Σεγκολέν Ρουαγιάλ σε ηλικία 29 χρονών, στις 10 Ιουλίου του 1985 ημέρα που σκότωσε η Γαλλία τον Φερνάντο Περέιρα, ήταν το δεξί χέρι του προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια