Προσφατα
.

21.5.15

Περιορισμοί μετανάστευσης στη Βρετανία

Καμερον: Σειρά νόμων για περιορισμό της μετανάστευσης στη Βρετανία
Θα τους παρουσιάσει λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής στη Ρίβα. 
Μια σειρά από νέους νόμους που στοχεύουν να αποτρέψουν τους επίδοξους μετανάστες να μεταβούν στη Βρετανία αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Σύμπραξη τηςΕΕ. 

Την ίδια ώρα ο αριθμός των μεταναστών στη Βρετανία ανήλθε σε 318.000 το 2014 - το υψηλότερο επίπεδο μετά το 2005 -όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα -ένα πολιτικό πλήγμα για τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έχει δεσμευτεί να μειώσει τον αριθμό αυτόν σε λιγότερους από 100.000 ετησίως. 

Σε ομιλία του στο Λονδίνο προτού μεταβεί στη Λεττονία για την αυριανή σύνοδο, ο Κάμερον, ο οποίος στις 7 Μαΐου εξελέγη ανέλπιστα με αυτοδυναμία, θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες ενός νέου νόμου που θα καθιστά την παράνομη εργασία στη Βρετανία ποινικό αδίκημα. 

Όπως σχολιάζει το Reuters ενώ το περιεχόμενο της ομιλίας θα είναι ουσιαστικά βρετανοκεντρικό, η χρονική συγκυρία της ομιλίας του Κάμερον θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα μήνυμα προς τους ηγέτες της ΕΕ για το πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιον το μεταναστευτικό ζήτημα. 

«Ισχυρή χώρα δεν είναι εκείνη που ανεβάζει τη γέφυρα...είναι εκείνη που ελέγχει τη μετανάστευση», θα πει ο Κάμερον, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το πρωθυπουργικό γραφείο. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, 318.000 άνθρωποι εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 2014 από 209.000 που ήταν ο αριθμός αυτός το 2013. 

Η Υπηρεσία χαρακτήρισε την αύξηση αυτή "στατιστικά σημαντική", σχολιάζοντας ότι είναι κατά τι μικρότερη από την προηγούμενη κορύφωση των 320.000 το 2005. Ο Κάμερον έχει δεσμευτεί να επιδιώξει μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, περιλαμβανομένων των αλλαγών για το πόσο εύκολη θα είναι η πρόσβαση για τους μετανάστες στο σύστημα πρόνοιας της χώρας προτού προχωρήσει, μέχρι το τέλος του 2017, σε δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην ΕΕ. 
Η οικονομία της Βρετανίας, που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, την καθιστά όλο και πιο ελκυστικό προορισμό για τους αναζητούντες εργασία.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια