Προσφατα
.

13.5.15

Αστυνομική βαρβαρότητα εναντίον μεταναστών

Ευρωπαϊκή φιλοξενία στο μεγαλείο της-Ξύλο μέχρι τελικής πτώσης σε μετανάστες στο γαλλικό Καλαί

Βίντεο από το γαλλικό Καλαί, όπου σταματούν μετέωροι το ταξίδι τους χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά με προορισμό τη Βρετανία, δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν και να κυνηγούν μετανάστες που έχουν κρυφτεί σε φορτηγά και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Στο Καλαί, απέναντι από το Ντόβερ της Βρετανίας, συνωστίζονται εδώ και χρόνια μετανάστες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τη Μάγχη -τα φορτηγά που περνούν με τα πλοία απέναντι θεωρούνται «καλή» κρυψώνα.

Οι καταγγελίες για τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν μετανάστες που γίνονται αντιληπτοί δεν είναι νέες. Ένα από αυτά τα περιστατικά φαίνεται να έχει καταγραφεί στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στις 5 Μαΐου και δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες.

 Στο βίντεο, διάρκειας δύο λεπτών, αστυνομικοί χτυπούν μετανάστες που ανακαλύπτονται σε φορτηγά, τους κυνηγούν για να τους γρονθοκοπήσουν, εμφανίζονται να χρησιμοποιούν και σπρέι πιπεριού ενώ δεν διστάζουν να τους ρίξουν από τις μπάρες της εθνικής.

To βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από ομάδα για τα δικαιώματα των μεταναστών CMS (Αλληλεγγύη στους Μετανάστες του Καλαί).

 Η Γενική Διεύθυνση της γαλλικής αστυνομίας (DGPN) αναφέρει ότι ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παραβάσεις. «Οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού θα διερευνηθούν άμεσα [...] και κάθε παράλειψη στην τήρηση των δεοντολογικών κανόνων θα τιμωρηθεί» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της DGPN, σύμφωνα την Monde.

 Από την πλευρά τους πάντως, οι συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών «επιφυλάσσονται» λέγοντας πως οι εικόνες είναι αποσπασματικές. «Για άλλη μία φορά, πρόκειται για αποσπάσματα, πρέπει να δούμε στο σύνολό του το βίντεο» ανέφερε ο Λουντοβίκ Οσάρ του αστυνομικού συνδικάτου UNSA. «Γενικά, όταν ιδωθεί το σύνολο των εικόνων αποδεικνύεται η νομιμότητα της αστυνομικής παρέμβασης» υποστήριξε.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια