Προσφατα
.

22.5.15

Ρωσία: Στρατιωτική βοήθεια στο Ιράκ

Η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει όπλα στην Βαγδάτη
Η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει όπλα στην Βαγδάτη 
Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει όπλα στο Ιράκ, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, την ώρα που η Βαγδάτη προσπαθεί να σταματήσει την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. 
Ενόψει των συνομιλιών που θα έχουν στη Μόσχα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χαϊντάρ αλ Αμπάντι, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ρωσία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει την ιρακινή κυβέρνηση να αποκρούσει τους τζιχαντιστές. 
Οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν το σαββατοκύριακο την πόλη Ραμάντι, γεγονός που συνιστά τη μεγαλύτερη ήττα για την κυβέρνηση της Βαγδάτης μέσα σε έναν χρόνο και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τις αδυναμίες των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων και τους περιορισμούς των αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών. 
Χθες, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν και την αρχαία πόλη Παλμύρα, στη γειτονική Συρία.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέται κανείς γιατί ο Πούτιν είναι πρόθυμος να παράσχει όπλα στο Ιράκ και δεν κάνει το ίδιο και με τη Συρία; Δέκα χρόνια η Συρία περιμένει εκείνους τους έρμους τους S-300 που της είχε υποσχεθεί...

Και δεν έχει η Συρία λιγότερη ανάγκη για όπλα από το Ιράκ... Το 50% του εδάφους της έχει ήδη καταληφθεί από το ISIL, το οποίο έχει φθάσει μέχρι τα προάστεια της Δαμασκού... Με την κατάληψη όλης της μεθορίου Συρίας-Ιράκ από το ISIL, θα σταματήσει και η ροή όπλων και πυρομαχικών από το Ιράν προς τη Συρία και ο Συριακός Στρατός θα αρχίσει να καταρρέει...

Μήπως τελικά αυτό θέλει και ο Πούτιν; Γι' αυτό φρόντισε να ξαλαφρώσει την Συρία από τα χημικά της όπλα;