Προσφατα
.

22.4.15

Τέλος και τα ασφαλιστικά ταμεία

Μέχρι την Παρασκευή πρέπει οι διοικήσεις να μεταφέρουν τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδας-Υπέρμαχος της "ληστείας" ο διοικητής του ΙΚΑ

Με ψέμα πάνω στο ψέμα και ασάφειες προς τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση συνεχίζει την άλωση των αποθεματικών. Από την λίστα των ταμείων εξαιρούνταν τα ασφαλιστικά ταμεία δίνοντας το δικαίωμα στις διοικήσεις  τους να κρίνουν αν τα αποθεματικά θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας εξαιρουμένων πάντα των χρημάτων που ήταν για την πληρωμή συντάξεων. Όμως σήμερα η κυβέρνηση πήρε πίσω την εξαίρεση των ασφαλιστικών ταμείων και με τελεσίγραφο προς τις διοικήσεις απαιτεί να μεταφέρουν όλα τα αποθεματικά συμπεριλαμβανομένων και των ταμειακών διαθέσιμων για τις συντάξεις.

Ροβέρτος ο Μνημονιακός
Ο πιο ένθερμος για την μεταφορά των διαθέσιμων χρημάτων από τις ιδιωτικές τράπεζες προς την Τράπεζα της Ελλάδας και μετατροπή των χρημάτων σε ρέπος είναι ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ο υπέρμαχος της κατώτατης σύνταξης των 360 ευρώ που από το 2010 που διορίστηκε ως διοικητής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας (από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ), γίνεται ο σημαιοφόρος αυτής της απίστευτης ληστείας. Ο δημόσιος υπάλληλος που τόλμησε να χωρίσει την κοινωνία σε δύο πλευρές για την παροχή του αγαθού της υγείας λέγοντας  την απίστευτη φράση πριν από 5 μήνες:«Γιατί πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές;"
Οι υπόλοιπες διοικήσεις των ασφαλιστικών φορέων, που αναγκαστικά θα βάλουν την υπογραφή τους μετά την διαταγή του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει πουθενά ότι τα χρήματα των ασφαλισμένων θα τα επιστρέψει. 
Το ψέμα συνεχίζεται με έναν αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ο οποίος για πολλοστή φορά άλλα λέει το πρωί και άλλα το απόγευμα. Το πρωί ο κύριος Μάρδας δημοσιοποίησε ότι λείπουν ακόμα 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Απριλίου. Μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες  δήλωσε ότι έγιναν συσκέψεις και τα χρήματα αυτά έχουν βρεθεί! Αφού βρήκαν τα χρήματα για να καλύψουν τις συντάξεις, τώρα ο υπουργός δηλώνει ότι η κυβέρνηση ψάχνει 2,5 δις ευρώ για τις ανάγκες του Μαΐου. Ο κύριος Μάρδας γνωρίζοντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα δεν θα φθάσουν για κάλυψη των εσωτερικών και εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας έβαλε στο παιχνίδι και τις δημόσιες επιχειρήσεις μεταφοράς φυσικού αερίου, από τις οποίες ζητά να βάλουν χρήματα για να καλυφθεί το κενό.

Πού θα πάνε τα αποθεματικά;
Ενώ η Κομισιόν παραδέχθηκε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που άρπαξε τα αποθεματικά ήταν δική της εντολή, ο κύριος Μάρδας δήλωσε ότι οι εταίροι εξεπλάγησαν με αυτή την απόφαση της κυβέρνησης! Το ψέμα για το πού θα πάνε τα χρήματα, και όχι ότι είναι "μαξιλάρι" όπως χαρακτηρίζει την πραξικοπηματική αυτή κίνηση η κυβέρνηση, έρχεται να το επιβεβαιώσει ο υπουργός Γιώργο Σταθάκης σε συνέντευξή του στην δημόσια ιρλανδική ραδιοφωνία: " Η Ελλάδα δεν έχει τους πόρους να αποπληρώσει δύο δάνεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ανέρχονται σε περίπου 7,6 δισ. ευρώ και λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο". 
Πρόκειται για δύο δάνεια της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά ο υπουργός διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση "δεν θα προβεί σε καμιά καταστροφική αθέτηση πληρωμών".
Την ώρα λοιπόν, που στεγνώνουν συνειδητά τα αποθεματικά νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι τα δάνεια προς τους Θεσμούς θα τα ξεχρεώσει όλα. Όταν θα χρειαστεί να καλυφθούν συντάξεις, μισθοί, παροχή υγείας των πολιτών, τότε για την κοινωνική πολιτική που υποσχέθηκε θα αναγκαστεί τον Ιούλιο να κάνει μια Συμφωνία με όρους χειρότερους από τους προηγούμενους. Δεν θα υπάρχει το όπλο της "ρεζέρβας" για το κοινωνικό σύνολο αφού θα έχει γίνει ρέπος με εντολή των ίδιων των Δανειστών.
« PREV
NEXT »

4 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Ουτε μονολεπτο στην κλεφτοσυμμορια
του....αριστερου συνδικατου Ειναι κλεφτες του κοινου ποινικου ψωδικα
μελιτο

Ανώνυμος είπε...

Ουτε μονολεπτο στην κλεφτσυμμορια
του Συριζα μελιτο

Ανώνυμος είπε...

Ουτε μονολεπτο στην κλεφτσυμμορια
του Συριζα μελιτο

Ανώνυμος είπε...

Ο υποδοικος Σπυροπουλος αυτος που
ξοδεψε 1.000 000 στους γαμους της
κορης του ο ταμιας της κλεφτοσυμμοριας του πασοκ ενθερμος
υποστηρικτης του να κατατεθουν ολα
τα αποθεματικα του ασφαλιστικου ΙΚΑ
και των αλλων ταμειων ακομη και των
νοσοκομειων καθως επισης και αυτα
της τοπικης αυτοδιοικησης στο παραρ
τημα της ΕΚΤ της ΤτΕ Αμα του υποσχε
θηκαν οτι θαχει μιζα απο ενα δικο του Ναι αυτος αλλο που δεν ειθελε
Αφου ολη η θητεια του στο ΙΚΑ γεματη απο παρανομιες melito