Προσφατα
.

21.3.15

Φόβος εμπλοκής ΗΠΑ στην Ουκρανία

Έκκληση προς τη Γερμανία και τη Γαλλία να διασφαλίσουν ότι το Κίεβο δεν θα επιχειρήσει να δυναμιτίσει το κλίμα στην ανατολική Ουκρανία με στόχο την αποστολή οπλισμού από τις ΗΠΑ προς τις ουκρανικές δυνάμεις, απηύθυνε η Ρωσία.  
Την ίδια ώρα, δύο Ουκρανοί στρατιώτες και ένας πολίτης, έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του ουκρανικού στρατού, Αντρίι Λισένκο. 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική τηλεόραση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε την ανησυχία , ότι το Κίεβο ενδέχεται να εκδηλώσει προκλητική συμπεριφορά, προκειμένου να πείσει τις ΗΠΑ να συνδράμουν με την αποστολή οπλισμού. 
"Προβοκάτορες στο Κίεβο ενδέχεται να προσπαθήσουν να προκαλέσουν αναμένοντας ότι αυτό θα επηρεάσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και ότι θα συρρεύσουν όπλα στην Ουκρανία" δήλωσε σχετικά "Είμαι πεπεισμένος ότι το Βερολίνο και το Παρίσι, ως οι σημαντικότεροι παίκτες..., θα πρέπει να αποτρέψουν μία τέτοια τροπή των γεγονότων" σημείωσε ο Λαβρόφ και επανέλαβε την αντίθεση της Μόσχας στην αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στην ανατολική Ουκρανία. 
Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής όπλων στην Ουκρανία αλλά ακόμη δεν έχουν λάβει κάποια απόφαση. Το Παρίσι και το Βερολίνο διαμεσολάβησαν για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ στις 12 Φεβρουαρίου με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, αλλά η εκεχειρία παραμένει εύθραυστη. 

ΑΠΕ
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια