Προσφατα
.

12.3.15

Σκουριές: Ο οικολόγος υπουργός με το πριόνι

Η κυβέρνηση λάδωσε τα πριόνια της El Dorando. 300 στρέμματα ελληνικού δάσους θα γίνουν κρανίου τόπος για το κέρδος των επενδυτών
Όλα τυπικά, ηθικά και νόμιμα τα βρήκαν  ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης και ο υπουργός Περιβάλοντος και Ενέργειας, κ. Λαφαζάνης  δίνοντας την έγκρισή τους οι υλοτόμοι που είχαν απολυθεί (αφού πρώτα είχαν κόψει 3,300 στρέμματα δάσους) να ξαναπροσληφθούν παίρνοντας μισθό από την καναδική εταιρεία εξόρυξης, συνεχίζοντας το "εθνικό τους καθήκον". 
Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά η ντροπή δεν μπορεί να είναι δουλειά. Αυτό βέβαια είναι ρήση για κοινωνίες που πρώτα κοιτούν το πραγματικό εθνικό συμφέρον και μετά αν θα βγάλουν ένα ματωμένο μεροκάματο για να την περάσουν 3 μήνες. Οι τρεις μήνες του υλοτόμου απέναντι στην αιώνια ζωή δέντρων που θα κοπούν άνευ οίκτου. 

Τα ΜΜΕ σιγοντάρουν την Ελ Ντοράντο
Στροφή των ΜΜΕ γίνεται όλο και περισσότερο το τελευταίο δίμηνο στο πώς αντιδρούν οι εργαζόμενοι της El Dorando υπερασπιζόμενοι το μεροκάματό τους ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι ανοίγουν τον δρόμο στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του τόπου τους. Έχουμε πολύ καιρό να δούμε σε εθνικά δίκτυα και εφημερίδες βίντεο και ρεπορτάζ για τον αγώνα κατοίκων των Σκουριών που ακόμα αντιστέκονται απέναντι στους Καναδούς και στις ελληνικές κυβερνήσεις που ξεπουλούν τον τόπο τους. 

Δεν γίνεται να πιστέψει ένας νοήμων πολίτης ότι επειδή 150 υλοτόμοι στήθηκαν έξω από το Υπουργείο ζητώντας να κόψουν δέντρα υπέρ των συμφερόντων μιας ξένης ιδιωτικής εταιρείας έκαναν τον "οικολόγο" υπουργό Τσιρώνη, να φοβηθεί και να αναιρέσει την ιδεολογία του κινήματος της οικολογίας που τον έφθασε στα ύπατα αξιώματα του Κράτους. Το τι έγινε παρασκηνιακά μέσω τηλεφωνημάτων από υψηλά πρόσωπα παγκοσμίου επιπέδου ποτέ δε θα το μάθουμε. Πάντως για να κόψεις ένα δέντρο στην αυλή σου πρέπει βάση νόμου να συγκληθούν επιτροπές στα κατά τόπους γραφεία των Διευθύνσεων Δασών.   


Ελ Ντοράντο σημαίνει τηρώ το Μνημόνιο
Οι προσδοκίες των κατοίκων της Χαλκιδικής ότι η νέα κυβέρνηση θα πραγματοποιούσε τις προεκλογικές εξαγγελίες για παύση των εργασιών, εξανεμίστηκαν. Το πισώπλατο χτύπημα ήταν βαρύ με την απόφαση Τσιρώνη και Λαφαζάνη, όταν την ίδια στιγμή 40 κάτοικοι κατηγορούνται από την ελληνική Δικαιοσύνη ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση καταστρέφοντας "περιουσία της Ελ Ντοράντο".

Η νέα κυβέρνηση αποδέχθηκε τον μνημονιακό όρο να γίνονται οι αδειοδοτήσεις επενδύσεων "εθνικής σημασίας" με γρήγορες διαδικασίες  μη τηρώντας το Σύνταγμα αλλά και τους νόμους που διέπουν την προστασία του περιβάλλοντος. Το μεροκάματο των 150 δασεργατών που θα πελεκίσουν ακόμα 300 στρέμματα ελληνικού δάσους για να μπορεί η εταιρεία να εναποθέτει τα παραπροϊόντα της εξόρυξης, είναι για την ελληνική κυβέρνηση πιο σημαντικό από την ίδια την ελληνική γη, την ελληνική εθνική κυριαρχία και την υπεράσπιση του εθνικού πλούτου. 
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Οι κατοικοι στις σκουριες πρεπει
δυναμικα πλεον να υπερασπιστουν τις
ζωες των ιδιων και των παιδιων τους
αγνοωντας τους χοντροαπατεωνες του
Συριζα και τα συμφεροντα των Μπομπο
λεων Ο δρομος που χαραξαν οι κατοι
κοι της Κερατεας τους προσκαλει
μελιτο