Προσφατα
.

18.3.15

Η Γερμανία πλήρωσε 71 δισ. ευρώ στο Ισραήλ για τις θηριωδίες των ΝΑΖΙ

Η Μέρκελ έχει ομολογήσει ότι πρέπει να καταβάλλει γερμανικές αποζημιώσεις
Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να έχει παραδεχθεί την υποχρέωση της Γερμανίας να καταβάλλει αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των ναζιστών προγόνων της; 
Όπως προκύπτει από μία πρώτη μόνο ανάγνωση κειμένου το οποίο είναι αναρτημένο στο επίσημο site του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, όχι μόνο μπορεί αλλά οι Γερμανοί το διατυμπανίζουν κιόλας. 
Σε αυτό γίνεται εκτενής αναφορά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και των «αδικιών» όπως περιγράφονται των εθνικοσοσιαλιστών, κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο, επαναλαμβάνουμε, στο επίσημο site του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, απεικονίζει το μνημείο που έχτισαν οι Γερμανοί στο Βερολίνο για τους Εβραίους που έπεσαν θύματα των ναζί. 
Ιδιαίτερη μνεία στην ανάρτηση γίνεται για τη γενοκτονία των Εβραίων. Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ομιλία της Άνγκελα Μέρκελ από την Ιερουσαλήμ, η οποία παρατίθεται αυτούσια στο κείμενο. Σε αυτήν η γερμανίδα Καγκελάριος, η οποία συνεχίζει να ποιεί τη νήσσα για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα και το κατοχικό δάνειο σημειώνει χαρακτηριστικά: 

«Μόνο όταν η χώρα μου, η Γερμανία, αναλάβει πλήρως και εξ' ολοκλήρου την αιώνια ευθύνη της για την πιο τρομερή περίοδο και τα σκληρότερα εγκλήματα στην ιστορία της, μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον, μόνο έτσι και με κανέναν άλλον τρόπο». 

Ακολουθεί το κείμενο όπως είναι στα γερμανικά 
«Nur indem mein Land, nur indem Deutschland seine immerwährende Verantwortung für diese schrecklichste Zeit und für die grausamsten Verbrechen in seiner Geschichte voll und ganz annimmt, können wir die Zukunft gestalten – nur so und nicht anders.» 

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ενώπιον του εβραϊκού κοινού παραδέχεται ότι το Βερολίνο πρέπει να αναγνωρίσει και να πληρώσει για τις θηριωδίες των ναζί. Ωστόσο, δεν κάνει κάποια ιδιαίτερη αναφορά στις θηριωδίες ενάντια στους εβραίους, αλλά μιλάει γενικά. 

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανάρτησης στον ιστότοπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται χαρακτηριστικά: 
«Το έτος 2013 καταβλήθηκαν επιπλέον περίπου 32.000 συντάξεις συνολικού προϋπολογισμού περίπου 270 εκατ. ευρώ (ο οποίος επιβάρυνε κατά 50% την κεντρική κυβέρνηση και το υπόλοιπο επιμερίστηκε στα γερμανικά κρατίδια με μία ειδική ρύθμιση για το Βερολίνο). Αυτές οι συντάξεις θα καταβάλλονται εφ” όρου ζωής στους δικαιούχους ή στους επιζώντες συζύγους των» 
Ακολουθεί το κείμενο όπως είναι στα γερμανικά 
Im Jahre 2013 wurden noch etwa 32.000 BEG-Renten mit einem Gesamtbetrag von etwa 270 Millionen Euro ausgezahlt (der hälftig vom Bund und den Ländern getragen wird, mit einer Sonderregelung für Berlin). Diese Renten werden bis zum Lebensende an die Betroffenen beziehungsweise den überlebenden Ehegatten gezahlt. 

Το επίμαχο κείμενο καταλήγει με τη βόμβα: Το Βερολίνο έχει πληρώσει 71 δισ. ευρώ στο Ισραήλ για αποζημιώσεις 

«Συνολικά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας πλήρωσε για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών συνολικά περίπου 71 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2013. Εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι αρμόδιο το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των αποζημιώσεων για τις αδικίες από τους εθνικοσοσιαλιστές» (δηλαδή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε). 

Ακολουθεί το κείμενο όπως είναι στα γερμανικά 
Insgesamt hat die Bundesrepublik Deutschland auf dem Gebiet der Entschädigung für NS-Unrecht ca. 71 Milliarden Euro erbracht (Stand: Ende 2013). Innerhalb der Bundesregierung ist das Bundesministerium der Finanzen für das Thema Entschädigung von NS-Unrecht federführend zuständig. Eine detaillierte Darstellung des Themas findet sich unter. 
Η επίμαχη ανάρτηση στον ιστότοπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών αποτελεί έναν μικρό θησαυρό. Το tribune.gr επιφυλάσσεται να μεταφέρει ολόκληρο το κείμενο μεταφρασμένο, για να γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο η αυταπόδεικτη αλήθεια των γερμανικών αποζημιώσεων και η υποκρισία του Βερολίνου, που απέναντι στους Εβραίους – ορθά – πλήρωσαν αποζημιώσεις, ενώ απέναντι στην Ελλάδα περί άλλων τυρβάζουν ωσάν οι ναζί πρόγονοί τους έπαιζαν αμπάριζα επί τρία χρόνια στη χώρα (αφήστε το κατοχικό δάνειο…).



ΠΗΓΗ: tribune.gr
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια