Προσφατα
.

4.3.15

Σαφέστατο Νο2 : Έχουμε Τρόικα

Η Μέρκελ το είπε ξεκάθαρα και δεν την διόρθωσε ουδείς. Ούτε καν ο Γιούνκερ....
Κατερίνα Γκαράνη
Στην πρώτη της επίσκεψη στο Κολέγιο Επιτρόπων στις Βρυξέλλες μετά την δημοκρατική εκλογή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η κυρία Μέρκελ είχε έναν "καλό" λόγο όπως πάντα για την Ελλάδα: "Έχουμε κάνει μέχρι τώρα ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι επιτυχημένο. Το γερμανικό κοινοβούλιο το ψήφισε και η Τρόικα θα συνεχίσει την αξιολόγηση".

Στην έδρα του Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπροστά σε όλους τους επιτρόπους και δημοσιογράφους η κυρία Μέρκελ θύμισε στην ελληνική κυβέρνηση ότι, όχι μόνο έχει πρόγραμμα (Μνημόνιο), αλλά και Τρόικα που την ελέγχει "αξιολογώντας" την. Για να προλάβει τυχόν αντιρρήσεις από την ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά το εξής: "Τα κράτη μέλη πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες της ΕΕ". Κανόνας υπογεγραμμένος είναι και η Τρόικα, άρα τι να απαντήσεις στην κυρία Μέρκελ;

Από την πλευρά του ο κύριος Γιούνκερ, που δεν χρειάστηκε να μπει καν στον κόπο να διορθώσει το "Τρόικα" της Γερμανίδας καγκελαρίου με την λέξη "Θεσμούς" που θέλει ο κύριος Βαρουφάκης, έδωσε ακόμα μία σφαλιάρα στην ελληνική κυβέρνηση θυμίζοντάς της ότι δεν κινείται χωρίς τους υπογεγραμμένους όρους: "Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει όλα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup".

Όταν ρωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους αν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης (Μνημόνιο 3), ο κύριος Γιούνκερ απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να εικάζουμε αν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο. Όμως το αφεντικό της Ευρώπης δεν απάντησε. Σιωπηλή και με τέχνασμα απέφυγε να πει ναι ή όχι, αν και είναι παγκοσμίως γνωστό ότι στην Γερμανία οι αξιωματούχοι και τα Ιδρύματα που κάνουν τις οικονομικές εκθέσεις ήδη συζητούν για το πακέτο του Ιουλίου που θα είναι της τάξης των 30 με 40 δις. 
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Εποχή του μνημονίου,
καιρός των παγετώνων,
άνθρωποι προβιές φορούν,
γυμνοπόδες περπατούν,
Schreck βάλε τη στολή σου,
στη σπηλιά να ζεσταθείς,
των θεσμών δεσμωτηρίων,
μέσα ΄κει ν΄αναπαυθείς.
Βγαίνει ο Σόιμπλε με χάρη,
έμπειρος μεσ,το παζάρι,
μην τον δεις κι αφουγκραστείς,
κακοξύνετος,θα δεις!
Επελπίζεις ανοήτως,
πως θα τρως,θα γίνεις κήτος,
με πληθώρα ευρωλίπος,
όλο δανεικό,και ο οίκος,
της σπηλιάς σπηλαιωμένων
άντρο πλήρες καιομένων.