Προσφατα
.

17.2.15

Κάποια πράγματα δεν αρκεί να τα πιστεύεις, πρέπει και να τα κάνεις

Ένα από αυτά είναι το θέμα των «φιλοξενουμένων» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, των φυλακισμένων στα κολαστήρια, των συλληφθέντων που χωρίς δίκη σαπίζουν σε κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων επειδή… δεν χωράνε άλλους τα κολαστήρια. Έχουμε κολλήσει στην κόλαση του Δάντη, στην κόλαση των απάνθρωπων, στην κόλαση της αδιαφορίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση υπερασπίστηκε θερμά όλους αυτούς τους ανθρώπους, τα δικαιώματά τους, την αξιοπρέπειά τους. Οι άλλοι το μόνο που υπερασπίστηκαν ήταν η εξαφάνιση αυτών των ανθρώπων. Τους περίσσευαν. Τους ενοχλούσαν. Τους μισούσαν. Τους χλεύαζαν. Τους σκότωναν.
Η νέα κυβέρνηση δεν αρκεί να θέλει να υπερασπιστεί αυτούς τους ανθρώπους. Είναι κυβέρνηση πλέον. Πρέπει να το κάνει. Μπορεί να το κάνει. Χρήματα και συμφωνίες μπορούν να μπαίνουν υπό διαπραγμάτευση. Άνθρωποι όχι! Και αυτό είναι η Αριστερά. Έπρεπε χτες, προχτές, τη Δευτέρα μετά τις εκλογές να είχε λυθεί το πρόβλημα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Ούτε η πίεση με τα Eurogroup είναι άλλοθι, ούτε οι «προτεραιότητες» και η «ιεράρχηση» ζητημάτων μπορεί να θεωρηθεί κάτι άλλο πλην προσβλητικών υπεκφυγών. Ο άνθρωπος είναι στην κορυφή του Α της Αριστεράς. Δε μπορείς να τον κατεβάζεις. Δεν μπορείς να τον μετακινείς στο επόμενο γράμμα. Μένεις κολοβή ως Αριστερά.
Δεν είναι δικαιολογία ότι πρέπει να υπάρξει σχεδιασμένη αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε να μη γίνουν επικίνδυνες προχειρότητες. Πρώτον, υπήρχε τεράστιος διαθέσιμος χρόνος επί αντιπολίτευσης για να γίνει ο σχεδιασμός. Δεύτερον, τίποτε πιο επικίνδυνο δεν υπάρχει από το να πεθαίνουν άνθρωποι χωρίς βοήθεια, χωρίς ελπίδα, χωρίς φάρμακα, τροφή, ζέστη, αξιοπρέπεια. Πρέπει να ζήσουν και να ζήσουν σαν άνθρωποι, τι είναι αυτό που δεν μπορεί να γίνει κατανοητό γαμώ το κέρατό μου;
Μετατρέψτε τα στρατόπεδα σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας. Ρημάξτε τους Μανωλαδάρχες όλης της Ελλάδας για να μη δημιουργηθούν άλλα στρατόπεδα, ιδιωτικά, εγκλεισμού και εκμετάλλευσης. Τους γνωρίζετε. Έχετε στελέχη πλέον και στο πιο μακρινό χωριό της Ελλάδας. Ρημάξτε τους. Ορίστε πώς θα κάνετε χρήσιμη την Αστυνομία, αν θέλετε. Κι αν πιάσετε Μανωλαδάρχες αστυνομικούς πετάξτε τους στο γκρεμό να καθαρίζουμε.
Κατηγορούμε την πολιτική των ΗΠΑ που δίνει δεκαπλάσια αξία στη ζωή ενός Αμερικανού από εκείνη ενός Άραβα. Τους κατηγορούμε επειδή αν σκοτωθεί ένας Αμερικανός από τρομοκρατική επίθεση, είναι ικανές οι ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τρεις πόλεις στη Μέση Ανατολή για αντίποινα. Τρομάζουμε ακόμη και σήμερα με την αντιστοιχία που έδιναν οι Γερμανοί ναζί στις ζωές των στρατιωτών τους. Για ένα νεκρό, έκαιγαν πέντε χωριά. Τρομάζουμε με την αντιστοιχία των Ισραηλινών που για ένα τραυματισμένο πολίτη τους, ξεκληρίζουν δέκα οικογένειες αμάχων Παλαιστινίων. Ήρθε η ώρα να τρομάξουμε και με εμάς. Κυρίως όμως να το αλλάξουμε.
Προωθείστε τις διαδικασίες για πολιτικό άσυλο. Εξετάστε αιτήματα. Ξενυχτήστε. Βρείτε τον τρόπο αν και θα έπρεπε να τον είχατε βρει πριν γίνετε κυβέρνηση και τώρα απλώς να τον εφαρμόζατε. Δείξτε ότι είστε Αριστερά. Ότι δεν βάζετε σε διαπραγμάτευση την ανθρώπινη ζωή. Δώστε έγγραφα. Καταργείστε στην πράξη το Δουβλίνο ΙΙ. Όχι, δεν ζητάω να απελευθερωθούν δράστες εγκλημάτων. Ούτε ξεχωριστή μεταχείριση επειδή έχουν έρθει από αλλού.
Δικαιοσύνη μέσα κι έξω από τις φυλακές ζητάω. Την κατάργηση των διακρίσεων και των στερεοτύπων ζητάω. Την Αριστερά ζητάω μέσα από πράξεις κι όχι από θερμά λόγια συμπαράστασης, κατανόησης κι ευχολογίων. Άντε, κουνηθείτε. Σε άλλα πράγματα ίσως να κάνουμε και υπομονή, στη βαρβαρότητα όχι. Κερδίσατε τις εκλογές, είναι η ώρα να νικήσετε και να εξαφανίσετε τις λογικές και τις πρακτικές της προηγούμενης κατάστασης. Του ΣαμαραΡαχοϊσμού και των χρυσαυγιτών. Άντε, βιαστείτε. Η συνείδηση της Αριστεράς δεν χωράει ούτε ένα νεκρό από απόγνωση ή από εγκατάλειψη. Μην τη λερώνετε.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια