Προσφατα
.

6.2.15

Κυβέρνηση Εθνικής Συνουσίας

του Γιάννη Λαζάρου
Το πόσο άλλαξε πορεία η Ελλάδα με την νέα κυβέρνηση της Ελπίδας φάνηκε από την ορκωμοσία της νέας Βουλής. Η Ελλάδα να μην ξέρει πού βρίσκεται, ο ελληνικός λαός να μην ξέρει τι του ξημερώνει αύριο με το λεπίδι των δανειστών της χώρας πάνω από το κεφάλι του και οι εκλεγμένοι να μπουκάρουν στην Βουλή λες και πήγαιναν σε αποκριάτικο γλέντι. Της Τσικνοπέμπτης έγινε στην Βουλή. Μόνο τα κομφετί έλειπαν να συμπληρώσουν το εορταστικό γλέντι.
Τι ειρωνεία! Ο Χάρης Θεοχάρης που πριν μήνες σε απειλούσε ξεδιάντροπα ως υπάλληλος των δανειστών ότι αν δεν του “σκάσεις” το χαράτσι θα σου κάνει κατάσχεση, να ξεκαρδίζεται στα γέλια κάνοντας πλάκες με τους υπόλοιπους Ποταμίσιους βγάζοντας σέλφι φωτογραφίες δημοσιεύοντας απευθείας τα γλέντια στο facebook και στο twiter. Γέλα, Θεοχάρη, δε μάς πτόησες διά ειδοποιητηρίων κατάσχεσης, μας κατατρόπωσες διά της ψήφου .
Τι ειρωνεία, η Τζάκρη που σε έβαλε με τα ΝΑΙ της στις ψηφοφορίες υποδούλωσης της χώρας, να μπαίνει νικήτρια και ως λαϊκογκόμενα σε σκυλάδικο με όχημα τον αντιμνημονιακό Σύριζα.
Το πόσο άλλαξε η χώρα φαίνεται από την αλλαγή της δημογραφίας στην χώρα. Για πρώτη φορά σε αυτή την ορκωμοσία οι ρεπόρτερς δεν ρωτούσαν τις βουλευτίνες για το βαρύ χρέος που αναλαμβάνουν, αλλά για το πώς καταφέρνουν να είναι πάντα κομψές.
Το πόσο άλλαξε η χώρα αποδείχθηκε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία έγινε φιλοκυβερνητική διαδήλωση πολιτών που ανταμώθηκαν στο Σύνταγμα μετά από ραντεβού που έκλεισαν μέσω facebook. Στο πλευρό της κυβέρνησης ένας λαός που θέλει να λέει ότι αντιστέκεται σε Μέρκελ και Σόιμπλε αλλά φιλάει στο μάγουλο τον σφαγέα του. Ανοιχτές οι πόρτες της Βουλής, χωρίς κάγκελα και χωρίς ΜΑΤ. Και μόνο αυτό δείχνει πια, ότι ο λαός έχασε το μεγάλο του όπλο που δεν είναι άλλο από τον ΦΟΒΟ που δημιουργούσαν οι απαιτήσεις του έναντι οποιασδήποτε κυβέρνησης. Δεν κατέβασαν τα ΜΑΤ τις ασπίδες τους λόγω του δίκιου του λαού αλλά λόγω εντολής της εξουσίας. Αυτό δεν σε ανησυχεί καθόλου ψηφοφόρε, ελπιδομανή; Είσαι διαχειρίσιμος όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του ελληνικού κράτους .
Διαδήλωνες χθες κατά του αρχιτραπεζίτη Ντράνγκι που δεν έδωσε με την πρώτη εκατομμύρια στα τραπεζικά υποκαταστήματα του. Άνοοι και απληροφόρητοι να διαδηλώνουν εναντίον του Ντράγκι ο οποίος έκανε το χατήρι της κυβέρνησης και έδωσε 60 δις στις ελληνικές τράπεζες. Να έχουν μεγαλύτερη άνεση τα τραπεζικά καταστήματα να σε στήνουν στο εδώλιο για μη καταβολή της δόσης του δανείου σου. Άνοοι που θέλουν να πιστεύουν σώνει και καλά σε μια Ελπίδα, άνοοι που χθες δεν κατάλαβαν την ξεφτίλα στο Βερολίνο με έναν Βαρουφάκη που δεν ήξερε τι έλεγε και δεν ήξερε τι ήθελε. Αν όσα είπε στην κοινή συνέντευξη με τον Σόιμπλε τα έλεγε ο Βενιζέλος θα είχαν πέσει λαϊκά γιαούρτια. Αντιθέτως, τα είπε ο Βαρουφάκης μασώντας τσίχλα και βρωντοφώναξαν οι παλαμακιστές “Ουάου”.
Πόσα “ουάου” θα αναφωνήσεις κακομοίρη μου, όταν ο Σταθάκης δεν θα σου δώσει παραπάνω από τρεις μήνες παράταση να χάσεις την πρώτη κατοικία σου από την τράπεζα. Πόσα “ουάου” θα πεις, κακομοίρη αγρότη, που από σήμερα η Εφορία σε χαρακτήρισε ως επιχειρηματία ζητώντας σου αποδείξεις αγοράς και πώλησης των προϊόντων σου ακόμα κι αν δεν έχεις υποχρέωση τήρησης βιβλίων. Θα είναι μεγάλο το “ουάου” όταν ο φόρος που θα σου έρθει θα είναι πολλαπλασιασμένος με 13% κι ας έγινε λίμνη το χωράφι σου περιμένοντας ακόμα την προπέρσινη αποζημίωση.
Το πόσο άλλαξε η χώρα φάνηκε από την πρώτη ομιλία του Τσίπρα ως πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Είπε στους 149 βουλευτές του ότι “η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα”. Ακούστηκαν πολλά “ουάου” από τα έδρανα των νέων εκλεγμένων σου. Πότε ήταν κυρίαρχη χώρα η Ελλάδα, πρωθυπουργάρα μου; Πώς να υπερασπιστείς τα λεγόμενα σου όταν στα προεκλογικά σου σχέδια αποκαλούσαν οι σύμβουλοί σου την Ελλάδα “κομμάτι ενός γεωπολιτικού συστήματος”; Το κομμάτι δεν μπορεί να είναι κυρίαρχο παρά μόνο κομμάτι της πίτας της Ε.Ε που με νύχια και με δόντια θέλεις να υπερασπιστείς ως κυρίαρχο ομοσπονδιακό κράτος.
Είναι ιστορική ειρωνεία να βλέπεις στα Ανάκτορα του Όθωνα να ορκίζεται μια δημοκρατική βουλή με Αριστερό Βασιλέα κι απέξω ο λαός να διαδηλώνει για το δικαίωμα των μεταξωτών βρακιών της Αριστερής Φρειδερίκης.-

Εκπομπή 6-2-2015

« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

"Παίζει" το και μη χειρότερα?