Προσφατα
.

18.2.15

Τουρκία: Οι βουλευτές με το σφυρί

Με το σφυρί του προέδρου του τουρκικού Κοινοβουλίου βουλευτές της κυβέρνησης έστειλαν στο νοσοκομείο πέντε βουλευτές της αντιπολίτευσης.Τα αίματα άναψαν κατά την διάρκεια συζήτηση νομοσχεδίου με το οποίο ενισχύονται οι εξουσίες της αστυνομίας.
Οι λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ των δύο πλευρών ξέφυγαν με τους αντιπολιτευόμενους, αν και λιγότερους αριθμητικά, να μην κάνουν πίσω γνωρίζοντας ότι αν η κυβέρνηση κατάφερνα να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο, σίγουρα θα υπερψηφιζόταν. Την λύση στους διαπληκτισμούς έδωσαν βουλευτές του Ερντογάν που πήραν το ξύλινο σφυρί του πρόεδρου του Κοινοβουλίου χτυπώντας την αντίπαλη πλευρά στο κεφάλι. Πέντε βουλευτές διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με κρανιακές κακώσεις ενώ ένας είναι πιο ελαφρά.
Η αντιπολίτευση δηλώνει ότι αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο τότε η Τουρκία θα γίνει ένα καθαρά αστυνομικό κράτος. Πρόκειται για το νομοσχέδιο που ο πρωθυπουργός Ερντογάν θέλει να περάσει πάσι θυσία λέγοντας στους βουλευτές του πριν μπει για συζήτηση στην Βουλή: "Ο νόμος πρέπει τώρα να ψηφισθεί γρήγορα και κυρίως να εφαρμοσθεί το συντομότερο".
Μεταξύ άλλων επίμαχων μέτρων, το νομοσχέδιο πρόκειται να επιτρέψει στις δυνάμεις ασφαλείας να πραγματοποιούν έρευνες, συλλήψεις ή υποκλοπές με βάση απλές "υποψίες" και χωρίς οποιαδήποτε δικαστική εντολή.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια