Προσφατα
.

3.2.15

Άλλαξε ο πολιτικός κι έβαλε την φούστα αλλιώς

του Γιάννη Λαζάρου
Δεν ξεκινήσαμε καλά! Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι είναι χειρότερη από τις προηγούμενες. Η ελπίδα όχι απλά δεν ήρθε αλλά πνίγηκε μέσα στους χειμάρρους νερού, λάσπης και υπόγειων διαπραγματεύσεων με συντεχνίες την ώρα που η χώρα δεν χρειάζεται ελπίδα αλλά Δικαιοσύνη. 
Κάποια πράγματα έχουν περίοδο χάριτος και κάποια άλλα δεν παίρνουν παράταση ούτε δευτερόλεπτο. Η μισή Ελλάδα έχει καταστραφεί, η καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής της μισής Ελλάδας έχει υποστεί απίστευτες καταστροφές, Μνημεία έχουν τελειώσει διά παντός και το μέλημα της νέας κυβέρνησης είναι να καλύψει τις ευθύνες του ίδιου του Κράτους. Δυστυχώς, δεν είναι στην εξουσία η πρασινογαλάζια στρούγκα για να οργιστούν εναντίον τους οι πολίτες που αυτή την στιγμή έχουν να πολεμήσουν με την πραγματική τους επιβίωση και με ένα μάτσο χρέη προς το ίδιο το Κράτος που τους σκότωσε.
Τα πληρωμένα δημοσιοκαφράκια της Αθήνας έκαναν φόκους στο αν ο Βαρουφάκης φόρεσε δερμάτινη καπαρντίνα στο Σίτι του Λονδίνου και αν ο Τσακαλώτος φόρεσε το ριγέ κασκόλ κλασικά ή με κόμπο στην συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών. Ρε μάς δουλεύετε; Περάσαμε από τους Πρεντετέρηδες στους κουλτουριάρηδες αριστεριστές λαϊφσταλίστες της δημοσιοκαφρίας;
Δεν υπήρξε ούτε ένας ρεπόρτερ να κάνει μία τυπική έρευνα για την καταστροφή. Καμία αναζήτηση ευθύνης ούτε για τα γεφύρια που πέφτουν, ούτε για τα φράγματα Άρτας, Κοζάνης, Πηνειού, Αχελώου, Καλαμά που άνοιξαν τις πόρτες και έγινε ο χαμός. Καμία ευθύνη για τον τρόμο που πήραν οι κάτοικοι με τις ατομικές βόμβες πάνω από τα κεφάλια τους χωρίς να έχουν καμία επίσημη σοβαρή πληροφόρηση. Αντιθέτως, είδαμε τους εκπροσώπους τοπικούς και εθνικούς να στέκονται στο πλευρό της ΔΕΗ. Αντιθέτως βρήκε ημέρα ο Λαφαζάνης να μιλήσει για τα δικαιώματα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και όχι για το προμελετημένο έγκλημα της ΔΕΗ. Τα αναχώματα του Σύριζα καλά δούλεψαν προεκλογικά δίνοντας στο ανοιχτό πουκάμισο δικαίωμα για πολιτικά τσαλίμια με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ ,αλλά τα πραγματικά αναχώματα σε κάμπους και λόγγους πήραν τον κατήφορο.
Μπορεί ο άνετος Βαρουφάκης να σου βαφτίζει το χρέος ομόλογα αλλά στην πραγματική ζωή τα χρέη του λαού προς το φονικό Κράτος συνεχίζουν να γράφουν προς τα πάνω. Να έχεις τα χρέη, τις απειλές της ΔΕΗ ότι θα σου κόψει το ρεύμα, το υποθηκευμένο πνιγμένο από λάσπη σπίτι, την ανεργία και από την άλλη να έχεις μία αριστερή παιδική χαρά που άπλωσε το χαλί της Ελπίδας σε όλη την επικράτεια να χώσει από κάτω τις ευθύνες.
Το χοντραίνετε το παιχνίδι με το χουντικό κρατικό στρατό σας βγάζοντας λάδι πρώτα εγκλήματα των προηγούμενων δοσίλογων και συνεχίζοντας το ξεπούλημα με Δούρειο Ίππο το Κράτος. Ποιο Κράτος, κυρία Βαλαβάνη που αντί να καθίσεις στο σκαμνί τις διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ τους βγάζεις λάδι και αλλάζεις όνομα στην επιχείρηση ξεπουλήματος με όνομα Ταμείο Κρατικής Περιουσίας; Το ξεπουλάμε το μαγαζί αλλά για να ενισχύσουμε τον κρατισμό θα κρατάει το κράτος το 30 με 50% των μετοχών; Το ξαναείδαμε το παραμύθι αυτό με τον ΟΤΕ. Δημόσια περιουσία που είναι μόνο στα χαρτιά Ελληνική είναι χειρότερη από το ξεπούλημα του ΤΑΙΠΕΔ.
Δικαιοσύνη περίμενε η Ελλάδα και όχι Ελπίδα. Περιμέναμε ελληνική αξιοπρέπεια αλλά μάς πασάρατε τον Λεωνίδα των Θερμοκιλών, Πάνο Καμμένο, που από την μια πουλάει Ελληνίλα και από την άλλη ως νέος Μέγκελε δεν δέχεται ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Λες και αποδέχθηκε η πλειοψηφία των Ελλήνων ότι ο Καμμένος είναι δημοκράτης! Με 4% δεν μιλάς αλλά μασάς τσίχλα, Πανούλη.
Την πρώτη σφαλιάρα ελπιδοφόρας ανάπτυξης την δεχθήκαμε από τον τσάρο της Οικονομίας από το Λονδίνο: «Για τις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν δεν υπάρχει περίπτωση αναστολής». Μπράβο παλικάρι μου! Μήπως έχεις και τα ανάλογα βαρίδια να πεις στο ελληνικό λαό τι έχει πουληθεί στην Ελλάδα και με αυτό που είπες υπέγραψες ότι δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ πίσω; Έχεις τα άντερα να μιλήσεις για ό,τι έχει δοθεί; Και δεν μιλάμε για 15 δημόσια κτίρια. Μιλάμε για ολόκληρες περιοχές. Κασσιώπη, Σκουριές, Κνωσός, Αποπηγάδι, Ελληνικό και δεκάδες άλλα. Μιλάμε για την εθνική κυριαρχία Τσάρε της Οικονομίας. Που τσάρε μου, θα κάνεις αυτές τις δηλώσεις στον ελληνικό λαό; Στο Σίτι του Λονδίνου, στον Λευκό Οίκο ή στο Ινστιτούτο Λεβί; 
Αντί να ζητήσεις, κρατικοδίαιτη εξουσία, ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους εργολάβους ανά Περιφέρεια για τους δρόμους και τις γέφυρες που πήραν τον κατήφορο, κάνεις δηλώσεις ελπιδοφόρες στα τοπικά μέσα. Τα φράγματα της ΔΕΗ κατέστρεψαν το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο περιοχών και πετάτε το μπαλάκι στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Σώπα, ρε αριστερέ εξουσιαστή. Άλλος κονομάει από το νερό μέσω φραγμάτων, άλλος καταστρέφει περιουσίες μέσω φραγμάτων και τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι ίδιοι οι κατεστραμμένοι! 
Ξέρεις όμως, ότι αν δεν σου βγει η συνταγή των κρατικών αποζημιώσεων θα βγάλεις από το καπέλο ένα νεο σχέδιο Μάρσαλ. Εξ άλλου η Ελλάδα είναι μαθημένη από Ούντρες, τις οποίες πληρώνει μέχρι σήμερα βουλώνοντας το στόμα της για τις πολεμικές αποζημιώσεις και για μια δικαιοσύνη που περιμένει 70 ολόκληρα χρόνια.  Γι' αυτό λατρεύεις την δημιουργία πολιορκητικών κριών  από τα σχέδια Μάρσαλ για την άλωση της χώρας όπως είναι η αγαπημένη σου ΔΕΗ.    
Δεν ντρέπεστε, δυστυχώς, να μη θρηνείτε για την καταστροφή, δεν ντρέπεστε να μην οργίζεστε με τους υπεύθυνους, δεν ντρέπεστε που δεν έχετε τα κότσια να χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι στους ίδιους κομματικούς στρατιώτες που σας στήριξαν και φέρουν την ευθύνη, αλλά ζητάτε από τον επί 5 χρόνια κατεστραμμένο Έλληνα να κοιμηθεί στο ύποπτο στρώμα της ελπίδας πληρώνοντας ο ίδιος τα σπασμένα. 
Είστε χειρότεροι από τους προηγούμενους διότι έχετε ως άλλοθι των συναισθηματισμό των ιστορικών αγώνων της πραγματικής αριστεράς. Το θέμα χαμπουργκεροθρεμμένα Ευρωαμερικανάκια μου, δεν είναι να μην φοράς γραβάτα, αλλά να φοράς παντελόνια. Και από αυτή την πανάρχαια μόδα απέχετε όπως και οι προηγούμενοι έτη φωτός.- 

Εκπομπή 3-2-2015
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα δεν ξεκινησαμε καλα!!Το θεμα κ.Λαζαρου ειναι,οτι παλιν θα τα λεμε ,οι πεντε-εξη μεταξυ μας; Ολη η Ελλαδα δεν κανει τιποτα αλλο,παρα να σχολιαζει τα πουκαμισα της μοντελας! Οποταν,τι θα γινει; Παλιν χαντρουλες θα μας πουλουν;Ναι,δεν ξερω αν μας ψεκαζουν,μα γεννηθηκαμε μαλλον καταραμενοι! Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση για μενα!