Προσφατα
.

22.2.15

Σας σφάξαμε, σας σώζουμε

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες παίζουν με τις ζωές των πολιτών ανάλογα με το πώς τους "βγαίνουν"τα νούμερα.
Στροφή εναντίον της λιτότητας κάνουν ξαφνικά οι σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς από υπέρμαχος της πολιτικής λιτότητας της Γερμανίας ξαφνικά δηλώνει  ότι "είναι αναγκαίος ο περιορισμός του δημοσίου χρέους αλλά δεν γίνεται να έχουμε μείωση του δημόσιου χρέους χωρίς ανάπτυξη και απασχόληση". 
Στην συνάντηση που είχαν στην Μαδρίτη οι ηγέτες των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων υιοθέτησαν ένα ψήφισμα με το οποίο δεσμεύονται να εργαστούν για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη, την απασχόληση-ιδίως των νέων- και την ευελιξία με επίλογο "Η λιτότητα δεν λειτούργησε". 
Σαν τρελοί επιστήμονες αφού έκαναν τα θανατηφόρα πειράματα στους λαούς του νότου και ειδικά στον ελληνικό, ξαφνικά αλλάζουν γραμμή και από εκεί που ακούγαμε τον κύριο Σουλτς να δηλώνει "ότι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν σκληρές θυσίες όπως έκαναν οι Γερμανοί ως νικημένοι του Β' παγκοσμίου πολέμου", τώρα είναι εναντίον του ίδιου του δόγματός του.
Βέβαια, η συνάντηση στην Μαδρίτη δεν είχε ανθρωπιστικό χαρακτήρα αλλά έναν προεκλογικό σχεδιασμό με τον φόβο της ανόδου του κόμματος Podemos που δεν είναι σίγουρο ότι αν βγει νικητής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Ισπανία θα κάνει οπισθοχώρηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, όπως έκανε η ελληνική κυβέρνηση ανατρέποντας το προεκλογικό μήνυμά της "ούτε βήμα πίσω".  

Σας σφάξαμε, σας σώζουμε
Η όποια κινηματική ή κομματική δράση έχει χαρακτήρα φιλολαϊκό ενάντια σε πολιτικές αποδυνάμωσης των κρατών με τον όρο  "λιτότητα για ισχυροποίηση της ΕΕ",  αμέσως χαρακτηρίζεται ως "λαϊκισμός". Δεν ήταν τυχαία η εμφάνιση στην σύναξη των σοσιαλδημοκρατών του πρώην Ισπανού πρωθυπουργό, Φελίπε Γκονθάλεθ, ο οποίος ως γνωστός υπέρμαχος των πολιτικών της ΕΕ για δεκαετίες, δήλωσε: "Η λιτότητα για χάρη της λιτότητας, οι τιμωρητικές πολιτικές για τους λαούς, οδηγούν στην άνοδο του λαϊκισμού και αποδυναμώνουν την πιθανότητα να επανέλθουμε στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στις χώρες μας".
Κράτη υποδουλώθηκαν, λαοί καταστράφηκαν, ζωές χάθηκαν, οι οικονομίες των χωρών διαχειρίζονται από Τράπεζες και παγκόσμια οικονομικά λόμπι, τα ισχυρά κράτη της Ε.Ε ισχυροποιήθηκαν υποδουλώνοντας τα πιο ανίσχυρα και τώρα ετοιμάζονται όλοι για το νέο πείραμα: "Ήρθαμε να σας σώσουμε αφού σάς καταστρέψαμε". 
Πολιτικές που θυμίζουν Ιράκ, Σερβία, Λιβύη που πάνω στα συντρίμμια των φιλάνθρωπων πολέμων έρχεται η "ανθρωπιστική" βοήθεια και "ανάπτυξη" των σωτήρων-μακελάρηδων της Δύσης. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια