Προσφατα
.

17.2.15

Ο Παυλόπουλος στο Μαξίμου

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου περνάει αυτή την ώρα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό προκειμένου να αποδεχθεί την πρότασή του για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. 
Ο κ. Παυλόπουλος θα εκλεγεί από την πρώτη ονομαστική ψηφοφορία (διεξάγεται την Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα) στην οποία απαιτούνται, σύμφωνα με το Σύνταγμα, 180 ψήφοι, κάτι δεδομένο, αφού η ΝΔ εξέφρασε επισήμως την υποστήριξή της στο πρόσωπό του για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε την Τρίτη το πρωί και το γραφείο του Κώστα Καραμανλή προκειμένου να τον ενημερώσει ότι θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος. 
Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον γγ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
 Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας ευχήθηκε στον κ. Παυλόπουλο καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα καθήκοντά του και του επανέλαβε τη στάση αρχών του ΚΚΕ σχετικά με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και ότι το ΚΚΕ ψηφίζει «παρών» στην προεδρική εκλογή, ανεξαρτήτως του προσώπου που προτείνεται.
Πάντως, το Ποτάμι ανακοίνωσε δια του Σταύρου Θεοδωράκη ότι στηρίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο, ενώ τον κ. Αλιβιζάτο αποφάσισε να στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ συμπλέοντας πολιτικά με το κόμμα του κ. Θεοδωράκη.  Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι με τον Κάρολο Παπούλια για να το ενημερώσει για τις εξελίξεις.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια