Προσφατα
.

18.2.15

Ο μαλάκας της παρέας

του Γιάννη Λαζάρου
Αυτοί είναι οι εταίροι σου! Ακριβώς αυτοί που βλέπεις να σε φτύνουν αυτές τις ημέρες στα Eurogroup και στα Ecofin. Όλοι απέναντι και μια Ελλάδα να μένει στο τραπέζι ως ο μαλάκας της παρέας. Βέβαια, δεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο από την στάση όλων των υπουργών των κρατών-μελών της Ε.Ε πέρα από αυτό που είδαμε.
Όλοι τους μια συμμαχία βάζοντας στον τοίχο μια χώρα που με το ζόρι μπήκε σε μια κατάσταση πτώχευσης και εξαθλίωσης από οικονομικά παιχνίδια που παίχτηκαν εν αγνοία ενός λαού.
Δυστυχώς, η απογοήτευση δεν ήρθε από την αναμενόμενη στάση των εταίρων, αλλά από τον ίδιο τον Έλληνα υπουργό, Βαρουφάκη, ο οποίος μπροστά σε αυτή την στάση της Ε.Ε δεν τίμησε την απαίτηση των Ελλήνων για αξιοπρέπεια αλλά δήλωσε «δεν έχουμε δικαίωμα να παίζουμε παιχνίδια με το μέλλον της Ευρώπης». Αυτή η απάντηση δεν ήταν προς τους εταίρους που μάς έβαλαν για μια υπογραφή το μαχαίρι στο λαιμό, αλλά προς τον ελληνικό λαό που απαιτεί τα δικαιώματά του στην ελευθερία, στην απόλυτη δημοκρατία, στην δικαιοσύνη και κατ’ επέκταση στην αξιοπρέπεια. Κρατήστε την ανάσα σας λοιπόν, διότι μέλημα και αυτής της ελληνικής κυβέρνησης είναι η σωτηρία της Ευρώπης ακόμα και αν πρέπει να υποκύψουμε ως χώρα για πολλοστή φορά.
Όποιος βλέπει τον Κολοκοτρώνη και τον Νικηταρά στο πρόσωπο του Βαρουφάκη καλό θα είναι να διακρίνει τι «παίζεται» πίσω από την burbery’s φουστανέλα. Ποιοι είναι αυτοί που πιέζουν την Ελλάδα να μην αποδεχθεί την παράταση μνημονίου παρά μόνο την παράταση δανειακής σύμβασης. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν στρωθεί στα υπουργικά γραφεία ως σύμβουλοι και ανοίγουν τις κάνουλες χρημάτων από άλλες πηγές μέσω άλλων συμβολαίων ανάπτυξης. Μετά την επικείμενη συμφωνία ΟΟΣΑ με την κυβέρνηση για ένα Σχέδιο Γκουρία που μυρίζει ανάπτυξη, ο ελληνικός λαός πρέπει να δει τι δουλειά έχει η Επιτροπή για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CATDM) μέσω του Ερίκ Τουσέν που προσλαμβάνει η κυβέρνηση για την έρευνα του ελληνικού δημοσίου χρέους. Ποιος είναι ο Ματιέ Πιγκάς που μέσω της τράπεζάς του, της Lazard, ασχολείται με το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας την ίδια στιγμή που ασχολείται με το κούρεμα χρέους της Ουκρανίας, της Αιγύπτου, της Βενεζουέλας και πολλών άλλων εξαθλιωμένων χωρών.
Αυτή την στιγμή τρεις νέοι «εταίροι» επίσημα μπαίνουν στο παιχνίδι στήριξης της χώρας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και οι τρεις (ΟΟΣΑ, CATDM, και Lazard) ασχολούνται με τριτοκοσμικές χώρες που με το ζόρι μπήκαν σαν την Ελλάδα σε χρέος. Όσο τυχαίο είναι που ο Ματιέ Πιγκάς έσπρωξε τον Γιώργο Παπανδρέου για το δάνειο από το ΔΝΤ, άλλο τόσο τυχαίο είναι που ο ίδιος θα είναι αυτός θα το διαχειριστεί πάντα με το αζημίωτο.
Η Ελλάδα για ακόμη μια φορά στην ιστορία της είναι ο μαλάκας της παρέας. Πάντα μέσα στους μεγαλύτερους παγκόσμιους πολέμους, είτε στρατιωτικούς είτε οικονομικούς, να παίρνει στο τέλος ως μόνο λάφυρο κοινωνική εξαθλίωση, οικονομική καταστροφή, μηδαμινό πρωτογενές πλεόνασμα δίνοντας πάντα τα καλύτερα της σε συμμάχους και εχθρούς.
Αυτή την στιγμή, ακόμη και αν νικήσεις μπορεί να βρεθεί ένας καινούργιος Τσόρτσιλ να πει «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» αλλά τα παιδιά σου θα λιώνουν στα σκλαβοπάζαρα της Γερμανίας όπως εκείνοι που νίκησαν το Γ’ Ράιχ. Μπορεί να ακούσεις από έναν ραδιοφωνικό σταθμό άλλης χώρας όπως το 1944 το Ράδιο Μόσχα να μεταδίδει το «πολεμήσατε διότι ως Έλληνες δεν μπορούσατε να πράξετε αλλιώς», μπορεί ένας Αμερικάνος πρόεδρος να σε χαϊδέψει με ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ αλλά πρέπει να στήσεις στον τοίχο τον οποιοδήποτε αντισταθεί υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας μέσω του εθνικού πλούτου, ως νέο Μπάτση.
Την κατάσταση δεν την άλλαξε εκείνος ο λαός που τιμούσε ως ήρωα τον συμπολεμιστή του στα όπλα. Θα τον αλλάξεις εσύ που φτιάχνεις ήρωα σε μια εβδομάδα επειδή εντεταλμένα προβάλλεται μέσω όλων των μέσων με παντιέρα το συνολάκι λιτού βίου burbery’s; Όσο εσύ ενθουσιάζεσαι με τις λεκτικές επαναστάσεις ο πραγματικός μπαρμπέρης τροχίζει την φαλτσέτα του δίπλα στο λαιμό της Ελλάδας. Η αλλαγή χεριών των πακέτων χρέους της χώρας έχει ξεκινήσει και εμείς κρατάμε την ανάσα μας για μια αξιοπρέπεια που μπαίνει για άλλη μια φορά στο ντουλάπι της Ιστορίας.
Για άλλη μια φορά η Απελευθέρωση της χώρας θα συνοδεύεται με μυδράλια καινούργιων «συμμάχων», μόνο που αυτή την φορά εις το όνομα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού δεν θα θερίζουν με σφαίρες τους αξιοπρεπείς αδιάλλακτους αλλά με ελπίδα. Η ελπίδα θα είναι ο καινούριος σου «σύμμαχος» και αυτή πάντα πεθαίνει τελευταία.- 

Εκπομπή 17-2-2015
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια