Προσφατα
.

26.2.15

Ο Bansky βομβάρδισε την Γάζα

Ο μεγάλος καλλιτέχνης Bansky "χτύπησε" ξανά και μάλιστα αυτή την φορά μέσα μέσα στο πεδίο των μαχών. 
Ο Βρετανός καλλιτέχνης, κατάφερε και εισχώρησε στην Λωρίδα της Γάζας, όπου περνώντας μέσα από υπόγεια τούνελ μίλησε με Παλαιστίνιους και κινηματογράφησε μόνος του την αγωνία και την κατάσταση των αμάχων στην αιματοβαμμένη από το Ισραήλ, Γάζα. Όμως πέρα από το βίντεο που το ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο You Tube, ο Bansky ζωγράφισε γκράφιτι μέσα στην καρδιά του πολέμου. Ένα από τα έργα του έχει το όνομα "Bomb Damage" στο οποίο απεικονίζει την Νιόβη της ελληνικής μυθολογίας απ' όπου εμπνεύστηκε το έργο. 
Στο μύθο η Βασίλισσα της Θήβας, Νιόβη, είχε 14 παιδιά και αυτό ενοχλούσε την Λητώ που είχε μόνο δύο, τον Απόλλωνα και την Άρτεμις. Έτσι, η Λητώ έστειλε τα δυο της παιδιά να σκοτώσει τα παιδιά της Νιόβης. 
Στο μήνυμά του μετά το πολεμικό ρεπορτάζ ο αντισυμβατικός Bansky είπε: " Η Γάζα περιγράφεται σαν η μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου. Κανείς δεν επιτρέπεται να μπει ή να φύγει. Παρόλα αυτά, η παραπάνω διαπίστωση αδικεί τις φυλακές. Στις φυλακές δεν κόβουν το ρεύμα και το πόσιμο νερό για τους τρόφιμους σε σχεδόν καθημερινή βάση".

Θέλοντας να "κεντρίσει" την πλήρη αδιαφορία του κόσμου που ασχολείται με τα καθημερινό ανούσιο εαυτούλη του, ο καλλιτέχνης έκανε ένα γκράφιτι μέσα στο βομβαρδισμένο τοπίο με θέμα ένα γατάκι:"Κανείς δεν ασχολείται πια με την πολιτική, όλοι κάνουμε like σε φωτογραφίες με γατάκια", σχολιάζει ο Bansky.

Ακολουθεί το βίντεο από τον "καλλιτεχνικό τουρισμό" του στην Γάζα:

« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Ενα νεο ολοκαυτωμα σε βαρος του Ισραηλ καταδικο του δημιουργημα
αυτη τη φορα θα ηταν οτι πιο δικαιο και πρεπον για τη ναζιστικη
του συμπεριφορα εναντια στον παλαιστινιακο λαο
melito