Προσφατα
.

1.12.14

Ένα Tsipraburger απ' όλα

του Γιάννη Λαζάρου
Η Γενιά του Χάμπουργκερ έρχεται με μπροστάρη τον Αλέξη να συνταιριάξει την κέτσαπ της αριστεράς με το μαρούλι της δεξιάς και στην μέση το χείριστης ποιότητας μπιφτέκι που είναι ο παλιός μεταλλαγμένος Συνασπισμός. Στον πανικό μην χάσουν θέση από το ξεβόλεμα οι βολεμένοι και να βρουν σανίδα σωτηρίας οι άνοοι μισοπνιγμένοι δεν θέλουν να ακούσουν αυτά που λέει το χαμπουργκερόπαιδο στις συνάξεις του κόμματος του ανά την Ελλάδα.
Το χαρούμενο τσίρκο του Αλέξη συνεχίζοντας την πενθήμερη, αυτό το σαββατοκύριακο άραξε για γλέντια στα Γιάννενα. Όπου ο Τσίπρας καταχειροκροτήθηκε όταν δήλωσε στους όψιμους  υποστηρικτές και πολιτικάντηδες του ότι θα στηρίξει τις παγκόσμιες αγορές. Βέβαια, οι μάστορες των κειμένων ανακάτεψαν την ομολογία του ανάμεσα στα Venceremos, τα Podemos και στην ανατροπή. Όμως η ομολογία έμεινε «Η κυβέρνηση τρομοκρατεί τον λαό με τον φόβο των ΑΤΜ. Λες και οι αγορές θα αυτοκτονήσουν επειδή θα στερηθούν τις υπηρεσίες του κυρίου Σαμαρά». Πριν λοιπόν σηκώσεις το παιδί της αριστεράς στα χέρια που θα σε σώσει, ζήτα του εξηγήσεις με ποιον τρόπο οι διεθνείς αγορές είναι τόσο σίγουρες ότι δεν θα χάσουν τα δισεκατομμύριά τους με μία κυβέρνηση Σύριζα. Τι ακριβώς έχει συμφωνήσει ο Τσίπρας με τις αγορές και πόσο καλός νέος υπηρέτης θα είναι όταν ο Σαμαράς θα απολυθεί από μπάτλερ στην Ελλάδα; Διότι ο Αλέξης στο δήλωσε ότι οι αγορές θα έχουν υπηρέτη στην χώρα αλλά απλά δεν θα είναι ο Σαμαράς.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που χαιρέτησαν την ανοιχτή διαβούλευση του Σύριζα στην Λαμία το παρόν έδωσε και το χαρμπουγκερόπαιδο Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας και σπερματικό δικαιώματι σωτήρας πολιτικός. Τα δύο αυτά «παλικάρια» της Ελλάδας δεν τα χωρίζει τίποτε πια εκτός από το ότι ξεκίνησαν από διαφορετικές ιδεολογίες. «Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της ενότητας. Τώρα είναι η ώρα της Εθνικής Ελλάδος», είπε ο γιος της Ντόρας απευθυνόμενος στον Αλέξη. Μάλιστα ο κληρονόμος της εξουσίας στην Ελλάδα Μπακογιάννης σε ένα κρεσέντο βλακείας ενημέρωσε το πανελλήνιο πως η γενιά του είναι η πιο μορφωμένη που πάτησε τα Ελληνικά χώματα. Μπέρδεψε το ταλαίπωρο κληρονομιστήρι τα διδακτορικά που αγοράζεις με το ζύγι με την πραγματική μόρφωση.
Έπεσαν και οι τελευταίες διαχωριστικές γραμμές από την χαρμπουργκερογενιά. Πλέον τον εγγονό του Μητσοτάκη και τον εγγονό του Πλουμπίδη δεν τους χωρίζει τίποτε. Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε είτε γεννήθηκαν στο Ψυχικό είτε γεννήθηκαν στην Καισαριανή.
Γιατί άλλωστε να μην συμπλεύσουν όλες οι πλευρές με το κοινό σύνθημα της γενιάς του Κώστα Μπακογιάννη και του Αλέξη Τσίπρα «Ψωμί, μπριζόλα, Coca Cola»; Τώρα που τα χαρτιά έχουν υπογραφεί, τώρα που οι συζητήσεις με τα αμερικάνικα funts απέδωσαν στο City του Λονδίνου, τώρα που ο Αλέξης διαβεβαίωσε από τις ομιλίες του ότι «δεν θα συνυπογράψει ως αξιωματική αντιπολίτευση τις συμφωνίες κυβέρνησης–Τρόικα» αφήνοντας στον αέρα την σίγουρη υπογραφή που θα βάλει ως κυβέρνηση διότι και αυτός «θα παραλάβει καμμένη γη».
Είναι η γενιά του παγκόσμιου χάρμπουργκερ που ήρθε στην Ευρώπη να αλώσει και μάλιστα ξεκινώντας στις δύο μοναδικές χώρες που οι αριστερές ιδεολογίες έχουν γερά θεμέλια. Στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόλις χθες ο Ισπανός «Τσίπρας» του κόμματος Podemos πήρε πίσω όλες τις προτάσεις που έκανε περί μονομερούς διαγραφής του χρέους της Ισπανίας και περί κρατικοποιήσεων τραπεζών και επιχειρήσεων που έφαγαν τον άμπακο μέσω Μνημονίων τώρα που οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν πρώτο κόμμα. Τα παιδιά της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι η Γενιά του Χάρμπουργκερ που θα κάνουν την Ευρώπη μια μεγάλη αμερικανιά με τα χρώματα των McDonalds: Κόκκινο να θυμίζει που πάτησαν να πάρουν την εξουσία και κίτρινο που θα τονίζει την ουδετερότητα για μια Ενωμένη Ευρώπη χωρίς γραμμές.
Πουθενά στον λόγο του Τσίπρα τόσο στην Λαμία όσο και στα Γιάννενα ο Αλέξης McDonalds δεν είπε κουβέντα για το φόρουμ των Αμερικανών με προσκεκλημένους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, με οικονομικούς δολοφόνους, με ΤΑΙΠΕΔ, με ΔΝΤ, με την Κομισιόν, το οποίο ξεκίνησε στην Νέα Υόρκη με τίτλο «Επενδύστε στην Ελλάδα». Δεν μπόρεσε ο Αλέξης να κάνει μία ρητορική ερώτηση στις ωριαίες του ομιλίες: Αν η Τρόικα πιέζει και το πρόγραμμα για την Ελλάδα είναι τόσο κρίσιμο για τις αγορές και την Ε.Ε, τότε γιατί γίνεται φόρουμ αμερικανικών επενδύσεων πριν η Τρόικα να αξιολογήσει την Ελλάδα και πριν να γίνει το Γιουρογκρουπ; Η ερώτηση δεν έγινε διότι το χαρμπουργκερόπαιδο ξέρει και τι συμφωνίες έκανε με τους χαρμπουγκεράδες Αμερικανούς επί ένα χρόνο στα ταξίδια του αλλά και τι συμφωνίες θα υπογράψει για «την εθνική σωτηρία». 
Το θέμα είναι να μην υπάρχει η άλλη πολιτική πλευρά σε επικίνδυνες για αποσταθεροποίηση χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία. Η σφήνα στους τροχούς για να μην μπατάρει η νταλίκα, που μας στοίβαξαν ως δούλους και τους πάρει όλους ο διάολος, είναι το σνακ της Γενιάς του Χάρμπουργκερ και δεν τη νοιάζει καθόλου αν εσύ γίνεις ο κιμάς για το μπιφτέκι και αν το αίμα σου γίνει η κέτσαπ που θα καλύπτει την νόστιμη βρωμιά.-

Εκπομπή 1-12-2014
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια