Προσφατα
.

2.12.14

Τσοπανάκος ήμουνα ψηφοφόρους έβοσκα

του Γιάννη Λαζάρου
Το ότι είσαι ζώον για την κυβέρνηση το γνωρίζεις καλύτερα εσύ που τραβάς το ζόρι να ανέβεις τον ανήφορο της «ανάπτυξης» με σακατεμένα πόδια και υπερφορτωμένος σαν μουλάρι από τα δωράκια χαρατσιών και φόρων που σου επέβαλλε το καθεστώς της «ανάπτυξης». Να ακούς όμως και τον πρωθυπουργό σου, τον μαστιγωτή σου να σε αποκαλεί και καλό ζώο για εκμετάλλευση στα παζάρια του κόσμου, είναι κάτι που δεν καταπίνεται.
Δεν καταπίνεται το ότι ο τύπος που σου βιάζει την ζωή και την ζωή των παιδιών σου να προσκαλεί τους Αμερικάνους επενδυτές λέγοντας: «Πρέπει να επωφεληθούμε από το πλούσιο ανθρώπινο κεφάλαιό μας για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, έτσι ώστε η χώρα να γίνει ελκυστική για τους ξένους επενδυτές». Πρόσεχε, Έλληνα, πώς σε αποκαλεί ο μεγαλοτσοπάνης Σαμαράς την ώρα που σε βγάζει σαν μέλος ενός κοπαδιού που το πάει στο σφαγείο της «ανάπτυξης» και των επενδύσεων. Και σαν να μην έφθανε που σε αποκάλεσε πρόβατο σε καλή τιμή υποσχέθηκε ότι οι σφαγείς σου επενδυτές θα έχουν «ευνοϊκές φορολογικές μεταρρυθμίσεις». Τζάμπα δούλοι και αφορολόγητο για το ξέσκισμα του δικού σου ελληνικού πλούτου. 
Έχουν πάρει φόρα οι τσοπαναραίοι, που έγιναν τσοπαναραίοι όχι από την δουλειά τους, αλλά από το ντου που έκαναν μέσα στα σπίτια μας, στις ζωές μας και στο βιος μας. Κρατάνε την γκλίτσα της δημοκρατίας και έχουν χώσει το ελληνικό κοπάδι στο μαντρί περιμένοντας τους αγοραστές να πάρουν σε καλή τιμή το κρέας, το μαλλί, το γάλα και τα αρνιά. Από λαός έγινες capital, δηλαδή κοπάδι. Μαζί με την ψήφο σας ,νοικοκυραίοι της σταθερότητας, να δείχνετε και τα δόντια σας στην κάλπη στον αρχιτσοπάνη σας Σαμαρά να πάρετε καλή τιμή για την δουλεία σας. Τον ψηφίζεις; Ε, τότε αποδέχεσαι την ρήση του Σαμαρά: Είσαι πρόβατο. Επειδή όμως δεν ακούστηκε καμιά αντίδραση από την συγκυβέρνηση της Δημοκρατικής Παράταξης για τον χαρακτηρισμό του αρχιτσοπάνη στο αμερικανικό φόρουμ της Capital Link κι εσύ δημοκρατοσοσιαλιστή όταν θα πας στην κάλπη κοίτα να πάρεις και το παιδί σου μαζί γιατί στο παζάρι που στήνεται όσο πιο παρθένους δούλους προσφέρεις τόσο περισσότερο θα σε παχαίνουν πριν σε βάλουν στο τσιγκέλι.
Ευτυχώς όμως που υπάρχει η «Αριστερά» αντιπολίτευση! Ευτυχώς που τα πρόβατα έχουν την ελπίδα. Μετά την συμφωνία Σύριζα- Εκκλησίας ότι θα κάνουν ένα ανθρωπιστικό funt για να ταΐζουν τους φτωχούς Έλληνες μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Παπάδες και κουλτουριάρηδες της αριστεράς θα είναι μαζί στα συσσίτια της κατάντιας να βράζουν φασολάδα, να δίνουν δωρεάν εμβόλια στα παιδιά ανασφάλιστων Ελλήνων δείχνοντας on camera τον ανθρωπισμό τους. Με τα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης για τους νηστικούς και ανασφάλιστους, που έρχονται από τις Βρυξέλλες με νταλίκες, η ιδεολογία της αριστεράς μεταμορφώνεται σε ρασοφόρο. Από το θεμέλιο της ανατροπής που είναι «Η πείνα φέρνει επανάσταση» φθάσαμε στον «τάισε τον μαλάκα μην ξεσηκωθεί»!
Από τη μια η συγκυβέρνηση να σε αποκαλεί πρόβατο και από την άλλη η αντιπολίτευση να σε αποκαλεί «μαλάκα νηστικό». Σε καλό δρόμο πας , Έλληνά μου. Αν δεν το έχεις καταλάβει θα το καταλάβεις πολύ σύντομα αυτό που έρχεται. Διότι στην τρέλα σου να ψηφίσεις την «Ανατροπή» (του Πρετεντέρη;) δεν ακούς ότι και ο τσοπανάκος Αλέξης σου την είπε και πάλι την αλήθεια: «Η Ελλάδα έχει πέσει σε γκρεμό και για να ανέβει μπορεί και να ματώσει». Για σφαγείο αιματηρό σε έχει έτοιμο, χαρακτηρισμένο και επίσημα πρόβατο, Έλληνα. Απ’ ό, τι φαίνεται το μάτωμα σου και ο ανήφορος που ανεβαίνεις από τον γκρεμό που σε έριξαν οι σωτήρες σου εδώ και 5 χρόνια, για τον Σύριζα είναι πταίσμα. Το μάτωμα θα έρθει όταν κινήσει ο Παπα-Αλέξης με τις ευλογίες του Ιερώνυμου ως νέος Παπαφλέσσας να κάνει την επανάσταση του συσσιτίου.
Πρόβατο και σιτισμένε από φιλανθρωπία, που παλιά σε έλεγαν Έλληνα, που παλαιότερα σε έλεγαν απείθαρχο και πάντα σε αποκαλούσαν περήφανο όταν οι καιροί το επέβαλλαν, επέλεξε : Είτε οι ζωέμποροι θα σε κοιτούν στα δόντια ή εσύ θα δείξεις τα δόντια σου άμεσα στους τσοπαναραίους που σε βόσκουν.- 

 Εκπομπή 2-12-2014
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια