Προσφατα
.

19.11.13

Ολοκαύτωμα

του Γιάννη Λαζάρου
“Η εκδήλωση μάς δίνει αφορμή να συλλογιστούμε για τη σημερινή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών που δοκιμάζονται ανεπίτρεπτα», είπε ο Κάρολος Παπούλιας λαμβάνοντας περιχαρής το μετάλλιο της εκατονταετηρίδας του διεθνούς ιδρύματος Ραούλ Βάλενμπεργκ. Την ίδια στιγμή που στο Προεδρικό Μέγαρο είχαν συρρεύσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, ο ραβίνος Αθηνών Ι. Μιζάν, εκπρόσωποι του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, ισραηλιτικών κοινοτήτων πόλεων της Ελλάδας και ξένοι διπλωμάτες, οι γιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου και του Ευαγγελισμού έβγαζαν στην δημοσιότητα την λίστα των νεκρών Ελλήνων που δεν είχαν λεφτά να σωθούν. Την λίστα των Ελλήνων που δεν είχαν ανθρώπινα δικαιώματα να τα υπερασπιστεί ο βραβευμένος αρχηγός του ελληνικού κράτους. 
Η λίστα είναι μεγάλη και αναφέρεται μόνο σε εκείνους που ζήτησαν βοήθεια αλλά το ελληνικό κράτος δεν θέλησε να τους την δώσει. 1,500 Έλληνες αφέθηκαν να πεθάνουν λόγω περικοπών κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας τα τελευταία χρόνια και 10 καρκινοπαθείς που πήγαν για βοήθεια στο Κοινωνικό Ιατρείο αλλά ο καρκίνος είχε φθάσει στο τελευταίο του στάδιο αφού για μήνες οι ασθενείς δεν είχαν τα χρήματα ως ανασφάλιστοι να προβούν σε εξετάσεις και θεραπείες. 
“Ο ελληνικός φόρος αίματος στο Ολοκαύτωμα ήταν 65.000 Έλληνες Εβραίοι”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υπάρχει φόρος αίματος Ελλήνων - Εβραίων κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά για τον Παπούλια δεν υπάρχει φόρος αίματος Ελλήνων - Ελλήνων κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος που βιώνει η Ελλάδα κατά την προεδρία του. 
Πόσο ακόμα θα συνεχίσει ο Παπούλιας να φτύνει στους τάφους 6,000 αυτόχειρων (με τα επίσημα στοιχεία) και χιλιάδων Ελλήνων που σταλθήκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα του Τοίχους της Δημοκρατίας τους; Πόσο μακρυά θα την πάει την βαλίτσα ο Αρχηγός του Κράτους; Μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες την ίδια στιγμή που διαχωρίζει ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ φυλές; Τι πρέπει να κάνουν τελικά οι Έλληνες αυτή την χρονική στιγμή; Να ονοματιστούν Φυλή Ελλήνων και να αρχίσουν να μιλάνε για ρατσιστική επίθεση εναντίον τους μπας και αποκτήσουν το δικαίωμα ζωής και ελευθερίας; 
Ποιος τελικά είναι αυτός ο Παπούλιας που καλύπτεται πίσω από την ασυλία του θεσμού του και που διαχωρίζει τον θάνατο από σφαίρες και στρατόπεδα συγκέντρωσης από τον καθημερινό θάνατο ομόφυλών του. Εκτός αν δεν θεωρεί τους Έλληνες ομόφυλούς του. Εκτός αν δεν θεωρεί τους Έλληνες ανθρώπινα όντα για να έχουν ανθρώπινα δικαιώματα. 
Ποιοι είστε τελικά όλοι εσείς που συμφωνείτε με τα καμώματα του κάθε Παπούλια ενώ γύρω μας εξελίσσεται το καθημερινό 4ετές Ολοκαύτωμα των Ελλήνων; Ποιος είναι τελικά ο μηχανισμός που βεβαιώνει τον κάθε Παπούλια ότι κανείς δεν θα θυμώσει με τα καμώματα του ιδίου και της παρέας του; Και στο κάτω-κάτω ποια είναι η παρέα του Παπούλια που τον βραβεύει και θα ορίσει τι είναι μισαλλοδοξία; Θα είναι μισαλλόδοξος ο Έλληνας-Έλληνας που θα τα πάρει στο κρανίο και δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο; Θα έχει άδικο; Θα είναι φασίστας και ρατσιστής; 
Το δείπνο και η δεξίωση για να παραλάβει το μετάλλιο Ανθρωπισμού ο Παπούλιας κόστισε όσο 100 χημειοθεραπείες. Μέσα σε λίγες ώρες χαμόγελων και αβρότητας Δημοκρατών, Εβραίων και άλλων παρατρεχάμενων σπαταλήθηκαν τόσα κιλά φαρμάκων που θα σώζονταν ανθρώπινες ζωές. 
Ας μάς απαντήσει ο θεσμός Παπούλιας, την αντίστασή του στους Ναζί ως νιάτο, που με καμάρι διαλαλεί, την έκανε για το δικαίωμα στην ελευθερία και στην ζωή; Ας κάνει 7,500 χαρακιές στο όπλο του – όσο και αθώα θύματα του πολέμου που στηρίζει- κι ας του αποδοθεί το Μετάλλιο συμμετοχής στους Ήσυχους Θανάτους της Δημοκρατίας ΤΟΥ.-

Εκπομπή 19-11-2013

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια