Προσφατα
.

1.11.13

Πεταλουδίδου

του Γιάννη Λαζάρου
Τρέλααααααααααα! Γίνε πεταλούδα και πήδα προς της Ελευθερία. Καλά ρε μάγκα μου, πού την βρήκες αυτή την Ξουλίδου και την έβαλες στο κοινοβούλιο; Το φοβερό είναι ότι η εν λόγω “πεταλούδα” είναι και βουλευτής του αντιμνημονιακού κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Δηλαδή η Πεταλούδα Ξουλίδου είναι και ανεξάρτητη και Ελληνίδα. Μάλιστα. Από όλες τις γυναίκες της Ελλάδας, από όλες τις γυναίκες που ξέρουν τι σημαίνει Ανεξαρτησία και Ελλάδα, εσύ βρήκες την Ξουλίδου η οποία σε καλεί όχι να θυμηθείς ότι είσαι αετός αλλά από σκουλήκι που είσαι να γίνεις πεταλούδα! Έτσι σε βλέπουν οι Ξουλίδες της ζωής μας που παίρνουν τον παχυλό μισθουλάκου τους από το δικό σου υστέρημα: Ως σκουλήκι, ως μία κάμπια και μοναδική σου επιλογή είναι να γίνεις μία πεταλουδίτσα άκακη, γλυκιά με μικρής διάρκειας ζωής.
Γελάμε, δε λέω. Γελάμε με τέτοιες ελαφρότητες που νομίζουν ακόμη και σήμερα ότι η ζωή είναι κομμωτήριο και Luis Vuiton, αλλά τούτα τα βουκολικά life style αποδεικνύουν όταν ανοίγουν το στόμα τους ότι στα μάτια τους είσαι ένας βρωμερός λαουτζίκος που το περισσότερο που μπορείς να διεκδικήσεις είναι ροζ φτερά και να πηδήξεις. Βέβαια, ως Ξουλίδου, δεν έμαθε ακόμα ότι οι ακρίδες πηδάνε, οι πεταλούδες πετάνε. Το πήδημα, Ξουλίδου μου, είναι άλλο πράγμα. Είναι αυτό που τραβάει το 60% του πληθυσμού στην προσπάθεια να παραμείνει ζωντανός όταν εσύ ως πεταλούδα πηδάς την Ελευθερία. 
Κώλος χορτάτος μύγδαλα ζητάει, έτσι λέει ένα παλιό ρητό και φαίνεται ότι από χορτάτους κώλους είναι γεμάτο το κοινοβούλιο από όλες τις κομματικές μπάντες. Διότι μόνο χορτάτος μπορεί να είναι ο πισινός που έχοντας λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα γράφει τέτοιου είδους Άρλεκιν με δικά σου λεφτά. Ήρθε η Ξουλίδου να σε χαρακτηρίσει κάμπια! Να σε χαρακτηρίσει σκουλήκι και τη μοναδική επιλογή που σου επιτρέπει να έχεις είναι να μεταμορφωθείς σε μία άκακη πεταλουδίτσα. Ρε Ξουλίδου,νομίζεις ότι επειδή άπλωσες σαν τραπεζομάντιλο την ελληνική σημαία μέσα στην Βουλή λέγοντας ένα κομματικοποιημένο ΟΧΙ έγινες και καθοδηγήτρια της Ελευθερίας; Από πότε μία κάμπια με όνειρα πεταλούδας τολμά να ακουμπά ένα σύμβολο που δεν το σήκωσαν πεταλούδες αλλά θηρία;
Ξουλίδου, ζεις με όλους τους συναδέλφους σου, από όλους τους πολιτικούς χώρους, σε μια άλλη Ελλάδα, χορτάτη Ελλάδα. Το βλέμμα σου όπως και τον υπολοίπων σωτήρων μας δεν φθάνει πιο πέρα από το καλοφτιαγμένο σου μανικιούρ. Μπορεί οι ψηφοφόροι σου ως κάμπιες που είναι να σε είδαν ως πεταλούδα που “πηδάς προς την Ελευθερία” και να έχουν ως όνειρο να την βγάλουν καθαρή ως ωραίες πεταλούδες έχοντας φάει μέχρι τώρα ό,τι βρήκαν μπροστά τους για να επιβιώσουν ως κάμπιες που είναι. Όταν τολμάς λοιπόν να γράφεις σε περιοδικά, που πληρώνει το σύνολο των πολιτών, να υποσημειώνεις ότι το κείμενο σου αφορά τις κάμπιες που σε ψήφισαν. Και να πληρώνουν μόνο αυτοί το δέντρο που κόπηκε αδίκως για να γράφεις τις ροζ ανησυχίες σου. Πεταλουδίτσα μουυυυυυυυυυυυυυυυ! 

Εκπομπή 1-11-2013

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια