Προσφατα
.

18.10.13

Ο Αγών τους

του Γιάννη Λαζάρου
Κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς για να διασφαλίσει το μέλλον του εκπαιδεύει και μετατρέπει σε πιόνια άνοους και ευκολόπιστους έτσι ώστε να τους κάνει στρατιώτες σε οποιοδήποτε επίπεδο μαχών. Αυτή την στιγμή είμαστε υποζύγια του Ευρωπαϊκού Καθεστώτος το οποίο κάνει τα πάντα να εδραιωθεί και να επιμηκύνει την ζωή του για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί. 
Το Καθεστώς αυτό δεν είχε ανάγκη πολεμικών συρράξεων για να επιβληθεί, τα κατάφερε μια χαρά με την δημιουργία της οικονομικής κρίσης. Πάνω σε αυτή την δήθεν κρίση φυτρώνουν σαν μανιτάρια εκτός από τα κόμματα και κινήματα, Ιδρύματα που είτε μπήκαν σε εγρήγορση μέσω αδελφοποιήσεων με ευρωπαϊκά (όπως Καραμανλή- Αντενάουερ), είτε δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για να στρέψουν όσους περισσότερους μπορούν προς το Ευρωπαϊκό Καθεστώς τραβώντας γραμμή με όσους είναι αντίθετοι με την “ολοκλήρωση της Ευρώπης”. 
Το νέο φρούτο λέγεται “Ίδρυμα Πολιτικής Σκέψης” το οποίο σθεναρά θέλει να πετύχει μέσα από τις αξίες του Διαφωτισμού ένα πανευρωπαϊκό κίνημα. Σε ποιους απευθύνεται αυτό το Ίδρυμα; Σε όσους θέλουν να στηρίξουν το Ευρωπαϊκό Καθεστώς για μία κοινή δικαιοσύνη και για μία κοινή ιδεολογία χωρίς να υπάρχει ο νομοτελειακός διαχωρισμός της έμφυτης δικαιοσύνης και ιδεολογίας που έχει ένας Γερμανός από αυτή που έχει ένας Έλληνας. 
Ο κάθε είδους ολοκληρωτισμός φτιάχνει τους μελλοντικούς του στρατιώτες εκπαιδεύοντας την νεολαία. Αυτά έκαναν οι “Άλκιμοι” του Μεταξά, η Hitler Jugent και πάει λέγοντας. Η απορία δεν είναι από πού χρηματοδοτούνται όλα αυτά τα ιδρύματα, αλλά η ευκολία με την οποία παρουσιάζονται στην ελληνική κοινωνία. Σε μια κοινωνία που οδύρεται ότι είναι η συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού, γιατί πρέπει ένας Έλληνας να ασπαστεί τις ιδέες του Ιδρύματος Πολιτικής Σκέψης, οι οποίες στηρίζονται στον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό που είναι μονόδρομος για ολοκληρωτισμό, και όχι στις ιδέες των Ελλήνων οι οποίες εδώ και 3,000 χρόνια περιλαμβάνουν τα πάντα, από την αναρχία του Αντιφώντα μέχρι την αριστοκρατία του Πλάτωνα; Να το κάνει αυτό ένας άλλος λαός της Ευρώπης είναι κατανοητό διότι ακόμη και σήμερα η ψευδοδημοκρατία που έχει είναι στηριγμένη στην ελληνική σκέψη. Πώς λοιπόν θέλεις να ξεριζώσεις από το DNA ενός λαού το δεδομένο ότι σε έναν γεωγραφικό χώρο μπορούν να συνυπάρξουν διαφορετικές φιλοσοφίες, ιδεολογίες, θρησκείες, πολιτικές και να τον ζορίζεις μέσω του Διαφωτισμού να ασπαστεί τον Ολοκληρωτισμό της Ευρώπης; 
 Η ευρωπαϊκή χούντα που ιδρύθηκε το 1950 στηρίζεται στο Πιστεύω των ιδρυτών της: «Δεν θα υπάρξει ειρήνη για την Ευρώπη, αν τα κράτη συνεχίζουν να βασίζονται στην εθνική κυριαρχία. Οι χώρες της Ευρώπης είναι πολύ μικρές για να εγγυηθούν στους πολίτες τους την αναγκαία ευημερία και την κοινωνική πρόοδο. Τα κράτη της Ευρώπης θα πρέπει να επιλέξουν τη συνεργασία και την ομοσπονδιακή μορφή» Αυτή η χούντα που φτάνει στην ολοκλήρωσή της με “προωθητικό άλμα την οικονομική κρίση” τις μέρες που ζούμε, δεν χρησιμοποιεί Panzer αλλά Ιδρύματα τύπου “Πολιτικής Σκέψης” αφήνοντας στο πέρασμά της όχι μόνο ανθρώπινα θύματα αλλά αφαιρεί φασιστικά το δικαίωμα από τα θύματα να έχουν γραμμένο στον τάφο τους το “ Έπεσε υπέρ Πατρίδος”.-

Εκπομπή 18-10-2013

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια